Παραγωγή υδρογόνου "μεσοπέλαγα"... ετοιμάζουν Siemens Energy και Siemens Gamesa.

15 01 2021 | 10:11

Με άξονα την καινοτομία στον τομέα της ενέργειας Siemens Gamesa και Siemens Energy ενώνουν τις δυνάμεις τους, εστιάζοντας στην τεχνολογία wind-to-hydrogen.

Ειδικότερα, οι δύο εταιρείες εργάζονται πάνω στην πλήρη ενσωμάτωση ενός ηλεκτρολύτη σε μια χερσαία ανεμογεννήτρια, ως το μοναδικό συγχρονισμένο σύστημα που απευθείας παράγει πράσινο υδρογόνο.

Η Siemens Gamesa σκοπεύει να ενσωματώσει τα νέα «ευρύματα» στην υπεράκτια ανεμογεννήτρια SG 14-222 DD.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι ηλεκτρικές απώλειες μειώνονται στο ελάχιστο, ενώ μια αρθρωτή (modular) προσέγγιση διασφαλίζει μια αξιόπιστη και αποτελεσματική επιχειρησιακή ρύθμιση για μια εφαρμογή μεγαλύτερης κλίμακας, υδρογόνου και υπεράκτιου αιολικού δυναμικού.

Πρόθεση της Siemens Energy είναι να αναπτύξει ένα νέο προϊόν ηλεκτρόλυσης που όχι μόνο θα ανταποκρίνεται επαρκώς στο δύσκολο θαλάσσιο περιβάλλον και θα βρίσκεται σε τέλειο συγχρονισμό με το σύστημα της ανεμογεννήτριας, αλλά και θα εισαγάγει ένα νέο πεδίο δράσης για την αγορά πράσινου υδρογόνου.

Η απόλυτη πλήρως ενσωματωμένη λύση offshore wind-to-hydrogen θα παράγει πράσινο υδρογόνο, αξιοποιώντας μια συστοιχία ηλεκτρολυτών που θα βρίσκεται στην βάση του πύργου των υπεράκτιων ανεμογεννητριών.

Ένα πρώτο πιλοτικό έργο προγραμματίζεται να είναι διαθέσιμο μέχρι το 2025 με 2026, όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες. 

 

 

14 Ιανουαρίου 2021

energypress