Περιβαλλοντικό βραβείο για την παραγωγή πόσιμου νερού στην «Αιολική Μήλου»!

30 09 2019 | 11:43

Εθνικό Βραβείο Energy Globe Ελλάδας 201για το έργο "Αφαλάτωση θαλασσινού νερού για την παραγωγή πόσιμου με χρήση αιολικής ενέργειας στο νησί της Μήλου"

H ADVANTAGE AUSTRIA, επίσημος εκπρόσωπος της αυστριακής οικονομίας και του αυστριακού εμπορίου στο εξωτερικό, απονέμει το διεθνούς φήμης περιβαλλοντικό βραβείο Energy Globe στον Όμιλο Eταιριών ΙΤΑ, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο της Μήλου για ένα βιώσιμο και εξαιρετικό έργο που υλοποίησε.

Η μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού αντίστροφης ώσμωσης (SWRO) ονομαστικής δυναμικότητας ίσης με 4.500 m3/ημέρα, είναι μία υπερσύγχρονη μονάδα, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΗΛΟΥ ΑΕ, θυγατρική του ομίλου εταιρειών ΙΤΑ.

Η μονάδα βρίσκεται σε ένα παλιό ορυχείο μπεντονίτη στην τοποθεσία «Βουνό Τριοβασάλου» στη νήσο Μήλο, του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων. Παράγει πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθετία της ΕΕ. Μία βιώσιμη πρωτοβουλία για ένα βιώσιμο μέλλον!

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν λύσεις για τα πιο πιεστικά περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, όπως η έλλειψη πόρων, η ρύπανση του αέρα και των υδάτων, η διάβρωση, η κλιματική αλλαγή ή η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Αν και αυτές οι λύσεις είναι άμεσα διαθέσιμες, συχνά παραμένουν άγνωστες. H Energy Globe τους δίνει φωνή και τις παρουσιάζει σε ένα ευρύ κοινό προκειμένου να τις κάνει γνωστές και να ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους να αναπτύξουν τη δική τους καινοτόμο λύση.

Με 187 συμμετέχουσες χώρες, υποβάλλονται συνολικά πάνω από 2000 έργα από όλο τον κόσμο, από μικρές και απλές πρωτοβουλίες μέχρι έργα μεγάλης κλίμακας και υψηλής τεχνολογίας. Οι εθνικοί νικητές του βραβείου Energy Globe Award δημοσιεύονται σε συνεργασία με το UNEP στη διεύθυνση www.energyglobe.info στις 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ. Την ημέρα αυτή ξεκινά μία παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για έργα βέλτιστης πρακτικής που βοηθούν στη διάσωση του πλανήτη. Οι εθνικοί νικητές έχουν κάτι κοινό: έχουν καταλάβει ότι το περιβάλλον δεν προστατεύεται με λόγια αλλά με πράξεις! Ο καθένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει!

 

 

27 Σεπτεμβρίου 2019

Μηλεϊκα Νέα