Πλημμύρες στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ

03 09 2021 | 09:05

Στην αμερικανική μεγαλούπολη, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 11 πιθανόν να πνίγηκαν μέσα στα υπόγεια που διέμεναν.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Νέα Υόρκη και την ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής μεγαλούπολης από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις αιφνίδιες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Στην αμερικανική μεγαλούπολη, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 11 πιθανόν να πνίγηκαν μέσα στα υπόγεια που διέμεναν, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.

Στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ, που επλήγη επίσης από την τροπική καταιγίδα Άιντα, συνολικά 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις κοντά στη μεγάλη πόλη της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με τους New York Times, δεκάδες χιλιάδες σπίτια στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσι και την Πενσιλβάνια έμειναν χωρίς ρεύμα.

Επιπλέον, ένας κυκλώνας στη νότια πλευρά του Νιού Τζέρσι ισοπέδωσε μια σειρά από σπίτια. Ολόκληρη η περιοχή παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το μεσημέρι της Πέμπτης, τη στιγμή που αξιωματούχοι προσπαθούν να διαχειριστούν αυτή την αναπάντεχη καταστροφή. 

Σε συνέντευξη Τύπου στο Κουίνς το πρωί της Πέμπτης, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ, ανέφερε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος «προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια», ενώ η πολιτεία αξιολογεί τις ζημιές από τον τυφώνα Άιντα, μια καταιγίδια η οποία – όπως δήλωσε – αντιπροσωπεύει μια νέα κανονικότητα.

«Οφείλουμε να τα προβλέπουμε αυτά από πριν, και να είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε η ίδια. 

 

 

3 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ