Προσηλωμένοι στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής δηλώνουν οι μεγαλύτεροι "πετρελαιάδες" του κόσμου.

28 05 2020 | 09:52

Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών παγκοσμίως επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους να συνεχίσουν τον στρατηγικό προσανατολισμό τους για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και να βοηθήσουν στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, παρά τις ραγδαίες αλλαγές που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Σημειώνοντας τις “ανησυχίες” ότι η κρίση του κορωνοϊού θα μπορούσε να επιδράσει ανασταλτικά στα σχέδια πετρελαϊκών εταιρειών και κυβερνήσεων για κλιματική δράση, η Κλιματική Πρωτοβουλία βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου (industry-led Oil and Gas Climate Initiative) υπογραμμίζει την αφοσίωσή της στη “μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής”.

Να θυμίσουμε ότι στην πρωτοβουλία OGCI συμμετέχουν οι εξής εταιρείες: BP, η κινεζική CNPC, η ιταλική Eni, η ισπανική Repson, η Saudi Aramco, η Shell, η Petrobras, η Exxon, η Chevron, η Occidental, η Statoil και η Total. Στο σύνολό τους εκπροσωπούν περί το 30% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 130 χώρες.

Επιπρόσθετα, η OGCI εξέφρασε την βούληση να συνεχίσει να υποστηρίζει τις κυβερνητικές προσπάθειες που αποσκοπούν σε χάραξη ανάλογων πολιτικών για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, ενώ επανέλαβε την δέσμευσή της για γρηγορότερη μείωση των εκπομπών ρύπων.

 

 

27 Mαϊου 2020

energypress