Πρώτοι απόφοιτοι του προγράμματος Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας

05 06 2022 | 11:52Καθημερινή

Με την τελετή απονομής των τίτλων σπουδών στους πρώτους 45 αποφοίτους ολοκληρώθηκε χθες το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας» στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στη Λ. Αλεξάνδρας.

Το πρόγραμμα ήταν διάρκειας τριών εξαμήνων και είχε ως αντικείμενο μεταξύ άλλων την διαχείριση της περιβαλλοντικής κρίσης ως μέρος των προβλημάτων της δημόσιας υγείας και την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών για να συμβάλουν σε πρωτοβουλίες αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής.

Στην πανηγυρική της ομιλία, η διευθύντρια του προγράμματος καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σκαναβή μίλησε για την αξία της επικοινωνίας και της ενημέρωσης στην προσπάθεια να αλλάξει η συμπεριφορά του ανθρώπου σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Τόνισε μάλιστα πως για να αλλάξει η πολιτική για το περιβάλλον πρέπει να αλλάξει ο καθένας από μας τους πολίτες και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στις επόμενες γενιές.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα συνεχίζεται για δεύτερη περίοδο με μεγάλο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή φοιτητών όλων των ηλικιών.

https://www.kathimerini.gr/