Ψωμάς: Αναμένουμε υγιή αναπροσαρμογή στην εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών - Κοντά στο 1 GW ετησίως θα "προσγειωθεί" η ελληνική αγορά

Υψηλές είναι για φέτος οι εκτιμήσεις για τις νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, καθώς η αγορά έχει θέσει τον πήχη κοντά στα 2 γιγαβάτ.

Όπως δήλωσε σχετικά στην εκδήλωση του energypress στην έκθεση Renewable Energy Tech ο ενεργειακός σύμβουλος, Στέλιος Ψωμάς, λόγω της κατάστασης που επικρατεί και της αύξησης των περικοπών παραγωγής αναμένεται μια υγιής αναπροσαρμογή των εγκαταστάσεων στα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι θα υποχωρήσουν κοντά στο 1 γιγαβάτ ετησίως, ποσότητα που εξακολουθεί, πάντως, να καθιστά την Ελλάδα μια αρκετά μεγάλη αγορά πανευρωπαϊκά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Η αγορά επιζεί σήμερα με τα μεγάλα έργα που εξασφάλισαν όρους σύνδεσης στο παρελθόν και σήμερα κατασκευάζονται. Είμαστε μια μικρή χώρα με σχετικά χαμηλή ζήτηση και ακόμα δεν διαθέτουμε επαρκείς διασυνδέσεις. Η αγορά μοιραία θα ηρεμήσει λίγο στο εξής, αλλά θα έχει 1 γιγαβάτ που είναι ένας πολύ καλός αριθμός". 

g