Σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης #giakalo από τη LEROY MERLIN για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

09 06 2022 | 20:41

Αθήνα 8 Ιουνίου 2022. Μια σειρά δράσεων #giakalo που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος σχεδίασε και υλοποίησε η LEROY MERLIN, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2022)

Αρχικά, η LEROY MERLIN στηρίζει για ακόμη μια χρονιά το πανελλαδικό κίνημα "Save Your Hood", με εθελοντές της εταιρείας να συμμετέχουν σε καθαρισμούς στις περιοχές του Λυκαβηττού, της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα  και του ρέματος Χαλανδρίου για 3 συνεχόμενες ημέρες, από τις 31/5 έως και τις 2/6. Από τις δράσεις αυτές κατάφεραν να συλλεχθούν πάνω από 42.000 lt απορριμμάτων  εκ των οποίων τα 2.500lt έχουν σταλεί προς ανακύκλωση. Η  LEROY MERLIN υποστηρίζει, επιπλέον, την Save Your Hood, με δωρεά προϊόντων για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου της.

Επίσης, το Σάββατο 4 Ιουνίου, ενίσχυσε την περιβαλλοντική γιορτή που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) μαζί με τον Δήμο Πεντέλης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την ευαισθητοποίηση μικρών παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα, φέρνοντας τους σε επαφή με τη φύση μέσα από εργαστήρια, ζωγραφική, κατασκευές και παιχνίδια. Η εταιρεία προσέφερε 2.000 φυτά και ζαρντινιέρες στο Δήμο, καλώντας τα παιδιά να φτιάξουν το καθένα τον δικό του λαχανόκηπο, τον οποίο μπορούσαν να πάρουν στο σπίτι τους.

Την ίδια ημέρα στο κατάστημα της LEROY MERLIN στην οδό Περαιώς, πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αξία της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Εκεί, οι μικροί επισκέπτες της LEROY MERLIN είχαν τη δυνατότητα να φυτέψουν τα δικά τους “γλαστράκια” με λουλούδια από mini μπλε κάδους ανακύκλωσης, ενώ ενημερώνονταν με ψυχαγωγικό τρόπο για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Παράλληλα, μέσω των καταστημάτων της, η εταιρεία θέλοντας να μεταδώσει το όραμά της για τις βιώσιμες πόλεις και στις επόμενες γενιές, έχει οργανώσει διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά των υπαλλήλων της με θέμα  “Ο Πλανήτης Κινδυνεύει”. Οι ζωγραφιές των παιδιών θα εκτίθενται στο εκάστοτε κατάστημα μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Η νικητήρια ζωγραφιά κάθε καταστήματος θα γίνει μία από τις νέες πάνινες, οικολογικές τσάντες της LEROY MERLIN που θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματά της και μέρος των εσόδων από την πώλησή τους θα διατεθούν σε δράσεις #giakalo.

Σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης #giakalo από τη LEROY MERLIN για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οι παραπάνω δράσεις ενισχύουν τις προσπάθειες που ήδη πραγματοποιεί η LEROY MERLIN με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αντίκτυπου. Η εταιρεία φροντίζει να εμπλουτίζει διαρκώς την ποικιλία των eco friendly προϊόντων που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα, μέσα από μαθήματα μαστορέματος, καλλιεργεί στους πελάτες της την κουλτούρα του zero waste επιδιορθώνοντας ή δίνοντας δεύτερη ζωή σε παλιά πράγματα. Επίσης, σε όλα τα καταστήματά της της υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης για λαμπτήρες, παλιές ηλεκτρικές συσκευές και άδειες μπαταρίες, ενώ προσφέρει δυνατότητα δωρεάν φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων των πελατών της, τη στιγμή που η ίδια ανανεώνει διαρκώς το στόλο της με υβριδικά οχήματα.

Σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης #giakalo από τη LEROY MERLIN για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Υπενθυμίζεται ότι η LEROY MERLIN αποτελεί μέλος της Adeo, του πρώτου και μεγαλύτερου ομίλου DIY στην Ευρώπη. Η ADEO έχει χαράξει μία ξεκάθαρη βιώσιμη πολιτική με 23 πυλώνες δεσμεύσεων γύρω από θέματα όπως εκπομπές άνθρακα, διαχείριση αποβλήτων, ασφάλεια συνεργατών, εκπαίδευση γύρω από τη βιώσιμη κατοικία, τοπικές δράσεις αλληλεγγύης κ.α. με στόχο πάντα τη βιωσιμότητα των πόλεων, επενδύοντας στη διαρκή εκπαίδευση όλων των μελών του ομίλου γύρω από το θέμα της βιωσιμότητας. 130.000 εργαζόμενοι της ADEO σε όλο τον κόσμο, μοιράζονται το ίδιο όραμα αλλά πάνω απ' όλα μοιράζονται τη θέληση και αναλαμβάνουν δράσεις #giakalo.

Σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης #giakalo από τη LEROY MERLIN για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σχετικά με τη LEROY MERLIN:

Η LEROY MERLIN προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την ανακαίνιση, την ανανέωση, την επισκευή, τη διακόσμηση και τη διαρρύθμιση της κατοικίας. Μέσω των εξειδικευμένων καταστημάτων της και του eshop της, παρέχει μεγάλη γκάμα ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών λύσεων που καλύπτουν οικοδομικές, μονωτικές, επισκευαστικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, φωτισμό, ασφάλεια, διακόσμηση, θέρμανση, κηπουρική, projects ανακαίνισης μπάνιου, δαπέδων και κουζίνας και πολλές ακόμη λύσεις εξυπηρετώντας όλους όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν μια ομορφότερη και πιο άνετη κατοικία. 
Χάρη στην ευρεία γκάμα προϊόντων, στις ανταγωνιστικές τιμές, στην τεχνογνωσία της και στις εξειδικευμένες γνώσεις των ανθρώπων της, προσφέρει πάντα ολοκληρωμένες λύσεις από την επιλογή των προϊόντων ως και στην εγκατάστασή τους, ενώ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του ειδικού στην ανακαίνιση και βελτίωση της κατοικίας, φιλοξενώντας κάτω από την ίδια στέγη 14 διαφορετικά τμήματα.
Τα τελευταία χρόνια η LEROY MERLIN υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα ενεργειών με έμφαση στην υποστήριξη της κοινωνίας, επιστρατεύοντας τις δυνάμεις της #giakalo με πολλαπλές δράσεις σε 6 τομείς: Περιβάλλον, Παιδί, Κοινωνία, Μέλλον, Ομάδα, Υγεία.
Η LEROY MERLIN δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2005 και είναι μέλος ενός τεράστιου δικτύου 26 επιχειρήσεων με  900 σημεία πώλησης σε 13 χώρες του γαλλικού Ομίλου
Adeο που κατέχει την 1η θέση στην Ευρώπη και την 3η παγκοσμίως στην αγορά της βελτίωσης της κατοικίας».