Σπηλιωτόπουλος (Siemens Gamesa): Αυξημένος ρυθμός διείσδυσης και σταθερότητα το "εισιτήριο" για μια πράσινη οικονομία.

01 10 2020 | 09:33

Απαραίτητο να διατηρηθεί ο αυξημένος ρυθμός εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι ΑΠΕ και συνολικότερη η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής σε Ελλάδα και Κύπρο της Siemens Gamesa Renewable Energy, Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο 5ο συμπόσιο της HAEE.

Αρχικά, ο κύριος Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Siemens Gamesa, όντας πλέον νούμερο 1 στις offshore ανεμογεννήριες, νούμερο 2 στη συντήρηση και νούμερο 3 στα χερσαία αιολικά. Παγκοσμίως μετράει 105 GW εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες, ενώ στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1999.

Ανάμεσα σε άλλα, τόνισε την σημασία διαμόρφωσης ενός σταθερού πλαισίου για τις ΑΠΕ, αναφέροντας πως υπάρχει ανάγκη των επενδυτών για ένα σταθερό έσοδο και επομένως μακροχρόνια συμβόλαια, καθώς το σημερινό επενδυτικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αβεβαιότητας.

Τέλος, ανέφερε πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και για τα υβριδικά, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα ενός «πράσινου» ενεργειακά μίγματος.

 

 

 

30 Σεπτεμβρίου 2020

energypress