Στο φουλ οι προετοιμασίες για το Go 4.0 Green Crowdhackathon: Ανοιχτό εργαστήριο στις 22 Οκτωβρίου στο ΥΠΕΝ.

18 10 2019 | 11:05

Με λιγότερο από δυο μήνες να απομένουν για την έναρξη του 1ου διήμερου μαραθωνίου καινοτομίας Go 4.0 Green Crowdhackathon που διοργανώνει στις 14-15 Δεκεμβρίου το ΥΠΕΝ, οι μηχανές για την προετοιμασία του σημαντικού αυτού event δουλεύουν στο φουλ.

Έτσι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Go 4.0 Green Crowdhackathon θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2019 (11:00-14:00 στο κτίριο του ΥΠΕΝ στη Λ. Μεσογείων 119) ανοιχτό εργαστήριο (Open Day Gο 4.0 Green), στο οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι και συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη διαδικασία του μαραθωνίου τα θεματικά αντικείμενα και τις ψηφιακές υπηρεσίες / δεδομένα του Υπουργείου.

Στόχος του Go 4.0 Green Crowdhackathon είναι η ανάδειξη εφαρμογών πράσινης καινοτομίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής μας και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου. 

Το ΥΠΕΝ εκτιμά ότι το Go 4.0 Green Crowdhackathon μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Η δράση αποτελεί το ξεκίνημα για τη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για πρώτη φορά στην Ελλάδα (innovation lab). Μέσα από το Go 4.0 Green Crowdhackathon προωθούνται τα ανοικτά δημόσια δεδομένα (open data) τα οποία αποτελούν βασικό πυλώνα της νέας ψηφιακής οικονομίας και θα έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο του διημέρου θα συμμετέχουν ενεργά (ως μέντορες) στελέχη του Υπουργείου, μέλη της ερευνητικής ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρήσεις προκειμένου να υποστηρίξουν τις ομάδες στην υλοποίηση της ιδέας τους.

Αναλυτικά για το Go 4.0 Green Crowdhackathon, αλλά και το ανοιχτό εργαστήριο Open Day Gο 4.0 Green δείτε εδώ.

 

 

18 Οκτωβρίου 2019

energypress