Στον αιώνα της κλιματικής αλλαγής, του Αγ. Βαλεντίνου προηγείται ο έρωτας για τον πλανήτη.

08 02 2019 | 07:07

Στον αιώνα της κλιματικής αλλαγής, 5 ιδέες για «πράσινο» Αγ.Βαλεντίνο.

Για όσους θέλουν να γιορτάσουν αυτή τη μέρα, χωρίς όμως να επιβαρύνουν τον πλανήτη, ακολουθούν 5 εύκολες και ωραίες συμβουλές.

  1. Λουλούδια σε γλάστρα.

Αντί να αγοράσετε ένα μπουκέτο που θα μαραθεί, μπορείτε να αγοράσετε λουλούδια ή φυτά σε γλάστρα, έτσι ώστε μετά να τα φυτέψετε στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας, τα οποία πέρα από την ομορφιά τους θα απορροφήσουν και διοξείδιο του άνθρακα, Χώρια που η καλή ή ο καλός σας θα σας θυμάται κάθε φορά που θα τα βλέπει και αυτό θα διαρκέσει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

σ

2.Χαμηλώστε τα φώτα.

Με έναν πιο χαμηλό φωτισμό, σίγουρα θα έχετε μια πιο ωραία ατμόσφαιρα, όπως την απαιτεί η ημέρα, αλλά και μία σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι σας και φυσικά μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

3.Ετοιμάστε ένα εορταστικό δείπνο στο σπίτι.

Μία καλή λύση τόσο από περιβαλλοντική άποψη, όσο και από οικονομική, είναι να αποφύγετε να επισκεφθείτε ένα εστιατόριο, ή να παραγγείλετε, αφού οι μετακινήσεις εκπέμπουν τα βλαβερά αέρια του θερμοκηπίου, και αντ’ αυτού να ετοιμάσετε ένα φαγητό στο σπίτι. Κι αν το κάνετε μαζί ακόμη καλύτερα.

4.Φτιάξτε μόνοι σας ένα δώρο.

Οι diy συμβουλές στο διαδίκτυο είναι πλέον πάρα πολλές, και κανείς δεν έχει τη δικαιολογία ότι δεν ξέρει ή δεν έχει τα υλικά για να φτιάξει μόνος του ένα δώρο. Αν αντί να αγοράσετε το δώρο επιβαρύνοντας το περιβάλλον με περιττές συσκευασίες, βόλτες στα μαγαζιά και κατανάλωση καυσίμων που πάντα συνοδεύονται από εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, το φτιάξετε μόνοι σας, κάνετε μια έξυπνη τόσο περιβαλλοντικά, όσο και οικονομικά κίνηση.

5. Φτιάξτε μόνοι σας μια ρομαντική κάρτα.

Τέλος, αντί να αγοράσετε μία έτοιμη κάρτα με ευχές, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μία δική σας και να γράψετε ακριβώς το μήνυμα που θέλετε να δώσετε κι όχι να συμβιβάζεστε με το πλησιέστερο σε αυτό που θέλετε να πείτε στον/στην αγαπημένη σας που θα βρείτε διαθέσιμο στην αγορά. Το αυθεντικό είναι πάντοτε καλύτερο.

 

d

 

Με άλλα λόγια στις 14 Φεβρουαρίου αλλά και όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου εκφράστε τον έρωτα σας για τον πλανήτη.

Είναι ο μόνος έρωτας που δεν θα σας προδώσει αν του είστε πιστοί.

Πηγές και περισσότερα: treehugger, harmony, N sustainability