Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με περιβαλλοντικές οργανώσεις της «Κοινωνίας των Πολιτών».

23 07 2019 | 15:20

Στην πρώτη συνάντηση ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου μετά από πρόσκληση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη προς τους εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων, συμμετείχε για πρώτη φορά η Οργάνωση Γη μαζί με τις οργανώσεις Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, MOm, WWF ΕΛΛΑΣ, Medasset, Καλλιστώ, Greenpeace, Ecocity, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ANIMA, The Green Tank, Αρκτούρος, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

 

Οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων υπέβαλλαν προτάσεις και θεματικές, πάνω στις οποίες επιθυμούν να συνεχιστεί και να βασιστεί ο διάλογος με την κυβέρνηση.

 

Ο Διευθυντής της Οργάνωση Γη κ. Ντίνος Μαχαίρας, εστίασε στο διάλογο, συμβάλλοντας σε τέσσερα σημεία:

 

  • Υποστήριξε την πρόσφατη πρόταση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, για την ανάληψη πρωτοβουλίας από το ελληνικό κοινοβούλιο για κήρυξη τη χώρας σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης.
  • Πρότεινε την επικαιροποίηση της μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδας που διεξήχθη το  2011 για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας τις μετρήσεις των δεικτών υλοποίησης των Παγκοσμίων Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
  • Ζήτησε να εναρμονιστεί το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης με το οικουμενικό πλαίσιο των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
  • Χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη για την πρόθεση συνεργασίας με τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων,

 

βάζοντας ως βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του Υπουργείου τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

 

 

22 Iουλίου 2019

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ