Συνεργασία ABB και Porsche για την επόμενη γενιά φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία.

17 04 2019 | 14:23

Η ΑΒΒ, πρωτοπόρος τεχνολογικός ηγέτης, ενώνει τις δυνάμεις της με την Porsche Ιαπωνίας για την δημιουργία ενός φορτιστή υψηλής ισχύος αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά οχήματα της Porsche στην Ιαπωνία

Η εν λόγω συμφωνία αφορά στην παροχή της κορυφαίας στην παγκόσμια αγορά υποδομής  φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων της ΑΒΒ, που θα χρησιμοποιηθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Porsche Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου Taycan, του πρώτου πλήρως ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της εταιρείας, που πρόκειται να εισέλθει στην ιαπωνική αγορά το 2020.

Οι όροι της εν λόγω συμφωνίας ορίζουν ότι η Porsche Ιαπωνίας θα εγκαταστήσει τους φορτιστές υψηλής ισχύος της ABB στα κέντρα της Porsche και σε δημόσιες εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας έτσι ένα ευρύ δίκτυο ταχυφορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα. Η πρώτη εγκατάσταση αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του 2020.

Το γεγονός αυτό θα ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλει η Ιαπωνία για την ευρύτερη υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Η ABB και η Porsche Ιαπωνίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς φορτιστών που υποστηρίζουν επίπεδα ισχύος άνω των 150 kW και είναι συμβατά με το πρότυπο γρήγορης φόρτισης CHAdeMO.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο οι πωλήσεις νεών αυτοκινήτων στη χώρα έως το 2050 να αφορούν μόνον ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα. Παράλληλα, η χώρα καταβάλλει προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

"Η πλήρης εξειδίκευση της ABB στον τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σε συνδυασμό με την κληρονομιά υψηλής απόδοσης της Porsche, αποτελεί μια επιτυχημένη "συνταγή" που θα φέρει την επανάσταση στη βιώσιμη κινητικότητα και θα ανοίξει το δρόμο στην Ιαπωνία προκειμένου να εκπληρώσει τις φιλόδοξες δεσμεύσεις της στο θέμα των μηδενικών εκπομπών"", δήλωσε ο Frank Muehlon, επικεφαλής ABB EV charging infrastructure."

Το μοντέλο Taycan της Porsche αναμένεται να κάνει την είσοδό του στην ιαπωνική αγορά το 2020. Με μέγιστη ισχύ 600 ίππων (440kW), αυτό το sport sedan θα μπορεί να φτάσει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και θα διαθέτει μπαταρίες που θα του εξασφαλίζουν αυτονομία για περισσότερα από 500 χλμ. (REACH NEDC). Η ζήτηση για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche ήταν τεράστια, με περισσότερους από 20.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από τον Μάρτιο του 2019. Μετά την κυκλοφορία του Taycan, η Porsche θα κυκλοφορήσει το 2020 και την έκδοση cross-inspired estate, το ηλεκτροκίνητο Cross Turismo.

Ο πρόεδρος της Porsche Ιαπωνίας, Toshiyuki Shimegi, δήλωσε: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι χάρη σε αυτή τη συνεργασία με την ABB, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας το πιο γρήγορο δίκτυο ταχείας φόρτισης στον κόσμο. Μέχρι το 2025, τα μισά από τα νέα αυτοκίνητα της Porsche θα μπορούν να διαθέτουν ηλεκτρικό κινητήρα - είτε ως μέρος ενός υβριδικού συνόλου είτε ως ένα καθαρά ηλεκτρικό όχημα, οπότε η κατασκευή της υποδομής ταχυφορτιστών είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων.

"Με πάνω από 10 χρόνια ειδίκευσης στην αγορά των ταχυφορτιστών, η ABB είναι ο ιδανικός συνεργάτης για την Ιαπωνία στην προσπάθειά της για ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μεταφορών. Η ABB είναι ιδρυτικό μέλος των CHAdeMO και CCS Charging Standards Association και ο χορηγός του πρωταθλήματος ABB FIA Formula E , που αναδιαμορφώνει τον κόσμο της βιώσιμης κινητικότητας.

Η ABB έχει πουλήσει περισσότερους από 10.500 DC ταχυφορτιστές σε 73 χώρες.

Σχετικά με την ΑΒΒ

Η ABB αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη που προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα και λύσεις στην ψηφιακή βιομηχανία. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ABB Ability™ που διαθέτει, στους ακόλουθους τέσσερις πελατοκεντρικούς παγκόσμιους τομείς: Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, Βιομηχανικού Αυτοματισμού, Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής. Ο τομέας των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΑΒΒ πρόκειται να εκχωρηθεί στην εταιρεία Hitachi το 2020. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους.www.abb.gr

Σχετικά με την Porsche Ιαπωνίας

Η Porsche Ιαπωνίας, που ξεκίνησε το 1998 ως επίσημος εισαγωγέας και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Porsche Γερμανίας, δείχνει σταθερή ανάπτυξη ενώ παράλληλα επεκτείνει το φάσμα των μοντέλων της. Το 2015 παρουσιάστηκε το μοντέλο Cayenne S E-Hybrid (PHEV) και το Taycan αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην ιαπωνική αγορά το 2020, ως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Porsche. Το 2018 σημειώθηκε στην Ιαπωνία ρεκόρ πωλήσεων με 7.166 νέα αυτοκινήτα. Σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργεί ένα δίκτυο 46 επίσημων αντιπροσώπων της Porsche.

 

 

 15 Απριλίου 2019

7