Τα Σεμινάρια του 1ου εξαμήνου 2020 ξεκινούν σύντομα!

26 02 2020 | 17:55

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ΕΙΠΑΚ παρουσιάζει πρόγραμμα σεμιναρίων και εξετάσεων για τεχνικούς παθητικών κτιρίων (passive house tradespersons).Τεχνίτες όλων των ειδικοτήτων της οικοδομής, εργοδηγοί δομικών έργων, τεχνικοί μονώσεων, κατασκευαστές και τοποθετητές κουφωμάτων, σοβατζήδες, εργολάβοι σκυροδέματος, υδραυλικοί , ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί μπορούν να αποκτήσουν πιστοποίηση ειδικευμένου σε Παθητικά Κτίρια και Κτίρια ΝΖΕΒ Τεχνικού.

Το 2ήμερο σεμινάριο , διάρκειας 18 ωρών, παρέχει τη γνώση και τις πρακτικές εφαρμογές που χρειάζονται οι τεχνίτες και κατασκευαστέςγια να υλοποιήσουν κτίρια σύμφωνα με το πιο απαιτητικό παγκοσμίως πρότυπο πολύ υψηλής ενεργειακής απόδοσης, το πρότυπο Passive House.  

Το σεμινάριο επικεντρώνει στη βελτιστοποίηση του κτιριακού κελύφους και των συστημάτωντου, παρέχοντας παράλληλα βασικές γνώσεις αρχών σχεδιασμού. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται πρακτικές κατασκευής που ελαχιστοποιούν τις θερμογέφυρες ενώ βελτιώνουν στο μέγιστο βαθμό την αεροστεγανότητα του κτιρίου, με την επιλογή πολλών διαφορετικών υλικών. Παρέχεται μια εισαγωγή στα συστήματα του κτιρίου, με έμφαση στα συστήματα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, τις αντλίες θερμότητας και τις τεχνολογίες ΑΠΕ.

Το σεμινάριο λαμβάνει χώρα σε ειδικές εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει και εξοπλίσει το ΕΙΠΑΚ για το σκοπό αυτό και συμπεριλαμβάνει και τη διενέργεια πραγματικού τεστ αεροστεγανότητας, την τοποθέτηση θερμομόνωσης σε τοιχοποία, τηντοποθέτηση κουφώματος σε τοιχοποιία, την ενίσχυση αεροστεγανότητας του κελύφους, την εγκατάσταση και ρύθμιση συστήματος αερισμού.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε πρώτη φάση μόνο στην Αθήνα, ενώ ήδη προετοιμάζουμε αντίστοιχο χώρο και στη Θεσσαλονίκη. Οι θέσεις στα σεμινάρια είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν εφόσον συμπληρωθεί ένας ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών. Οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν προηγούμενη εμπειρία κατασκευών.

Περισσότερες πληροφορίες για τα επικείμενα σεμινάρια του 2020 και όλες τις επιλογές που έχετε, μπορείτε να βρείτε στην ενότητα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ της ιστοσελίδας μας και πιο συγκεκριμένα στον παρακάτω σύνδεσμο . http://www.eipak.org/trades2020 Μπορείτε επίσης να ζητήσετε απαντήσεις στέλνοντας ένα μήνυμα με τα ερωτήματα σας στο info@eipak.org.
Εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και υπάρχει πάντοτε σειρά προτεραιότητας. 

Σεμινάρια πιστοποίησης σχεδιαστών παθητικών κτιρίων 1ου εξαμήνου 2020

Πρόγραμμα σεμιναρίων και εξετάσεων για passive house designers/consultants για το 2020.

Τα 4 Βασικά μας σεμινάρια είναι τα:

Αν έρχεστε πρώτη φορά σε επαφή με το πρότυπο και γενικότερα με τον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων, προτείνουμε να παρακολουθήσετε όλη τη σειρά των σεμιναρίων. Αν διαθέτετε βασικές γνώσεις ενεργειακού σχεδιασμού, συστήνουμε να παρακολουθήσετε τουλάχιστον τα 11PHDC και 12PHPP. Αν σας ενδιαφέρει οπωσδήποτε η πιστοποίηση σας ως Σχεδιαστής Παθητικών Κτιρίων προτείνουμε να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε και το 13PHex.

Περισσότερες πληροφορίες για τα επικείμενα σεμινάρια του 2020 και όλες τις επιλογές που έχετε, μπορείτε να βρείτε στην ενότητα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ της ιστοσελίδας μας και συγκεκριμένα στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.eipak.org/designercoursesa2020. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε απαντήσεις στέλνοντας ένα μήνυμα με τα ερωτήματα σας στο info@eipak.org.
Εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και υπάρχει πάντοτε σειρά προτεραιότητας. 

 

Νέος τιμοκατάλογος συνδρομών του ΕΙΠΑΚ

Το ΕΙΠΑΚ αναπροσαρμόζει τον τιμοκατάλογο συνδρομών  και τις παροχές για τα μέλη του. Στόχοι της αναπροσαρμογής είναι μεταξύ άλλων οι παρακάτω:

  1. Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μηχανικό , κάθε τεχνική και εμπορική εταιρεία, με μια ελάχιστη ετήσια συνδρομή να γίνει μέλος του ΕΙΠΑΚ και να έχει μια πρώτη τακτική επαφή με το εθνικό και διεθνές δίκτυο των παθητικών κτιρίων.
  2. Αναπροσαρμόζονται οι βασικές ετήσιες συνδρομές και μειώνονται κατά 20%χωρίς να μειώνονται οι παροχές μελών.
  3. Δημιουργούνται νέες κατηγορίες συνδρομών για μέλη VIP και PREMIUM με αυξημένες παροχές προς αυτούς από την πλευρά του ΕΙΠΑΚ. Σε αυτές τις παροχές προστίθενται πλέον υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης παθητικών κτιρίων.
  4. Δίνονται για πρώτη φορά κίνητρα για πιστοποίηση παθητικών κτιρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

 

 

 

26 Φεβρουαρίου 2020

Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου