Τι συνέβη στις 29/11;

03 12 2019 | 16:34

Κινητοποιήσεις Σε Όλη Την Ελλάδα!

5

Σήμερα (29/11/2019) από το πρωί, στα πλαίσια της παγκόσμιας πορείας εν όψη της συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής COP25 στην Μαδρίτη, πραγματοποιούνται στη χώρα μας πορείες διαμαρτυρίας, σχολικές απεργίες και δράσεις συμβολικού χαρακτήρα. Το Fridays For Future Greece συμβάλλει δυναμικά με τη συμμετοχή 15 πόλεων και περίπου 1.100 ατόμων.

Οι πρώτες εντυπώσεις μας...

Αθήνα
Όπως και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, έτσι και στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ακόμα μία πορεία για τη κλιματική αλλαγή. Έξω από τη Βουλή μαζεύτηκαν σήμερα σχεδόν 500 μαθητές, οι οποίοι, όπως έλεγαν και οι ίδιοι “Δεν πήγαν στο σχολείο για να έρθουν εδώ”. Πριν τη πορεία, πολλά άτομα ζωγράφισαν τα πρόσωπά τους καθώς και ορισμένα μέλη της ομάδας μας μίλησαν για διάφορους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μας θα μπορούσε να βοηθήσει το περιβάλλον και να κάνει τη διαφορά. Κατά τη 1 μμ αρχίσαμε τη πορεία μας, κραυγάζοντας συνθήματα όπως “Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής”, “Η γη πεθαίνει, όλοι ενωμένοι” κλπ. Καταλήγοντας και πάλι στο Σύνταγμα, τελειώσαμε τη προσπάθεια μας με ένα λεπτό σιγής. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο για εμάς και τις επόμενες γενιές. Χρειαζόμαστε λοιπόν την υποστήριξη όλων.

Ηράκλειο Κρήτης
Εσύ θα ενδιαφερθείς να έρθεις στη κηδεία του πλανήτη ή θα αδιαφορήσεις για ακόμη μια φορά; Με αφορμή τις εμφανείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις παγκόσμιες διαδηλώσεις, η ομάδα του Fridays For Future του Ηρακλείου, με υποστήριξη της greenpeace, πήρε την πρωτοβουλία να κηδεύσει συμβολικά τον πλανήτη γη. Ο πλανήτης μας ασφυκτιά και μας χρειάζεται. Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, λοιπόν, στις 12:30 στην πλατεία των λιονταριών ντυμένοι στα μαύρα θρηνήσαμε, για να δείξουμε στον κόσμο και τις κυβερνήσεις τι θα συμβεί αν δεν δράσουμε άμεσα.


Σέρρες
Οι μεσήλικοι κύριοι ήταν μαζί μας από την αρχή έως το τέλος. Η μικρή Φάρα ήρθε κοντά μας και έδωσε κι άλλο χρώμα στη σημερινή ημέρα. Σήμερα προωθήσαμε όσο καλύτερα γίνεται την κεντρική μας ιδέα: σημασία δεν έχουν οι διαφορές μας, αλλά αυτό που μας ενώνει, ο κοινός αγώνας για να σώσουμε το περιβάλλον – Ματίνα, 16

Γιαννιτσά
Σήμερα 29/11, ημέρα του Global Climate Strike, ως FFF Giannitsa συναντηθήκαμε με την εθελοντική ομάδα Let's Do It Greece που ήρθε στην πόλη μας! Ήταν μια συνάντηση που μας έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση προς την περιβαλλοντική μας ευαισθητοποίηση και ένα μικρο βήμα για την αφύπνιση όλων μας, ότι ο πλανήτης μας, μας χρειάζεται! 

Σαλαμίνα
Όλα τα μέλη της ομάδας συμφωνούμε ότι ήταν απίθανη η πρώτη μας πορεία. Περιμέναμε ελάχιστα άτομα. Δεν περιμέναμε να έρθουν τόσα μικρά παιδιά ηλικίας δημοτικού με τους γονείς τους, καθηγητές και ο Δήμος. Χαρήκαμε πάρα πολύ με το αποτέλεσμα που είχαμε και πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερα άτομα!

Ζάκυνθος
Η μαθητική πορεία για το κλίμα έλαβε μέρος και στη Ζάκυνθο, στην Αλεξάνδρου Ρωμά καθώς και στον δρόμο της παραλιακής. Αποτελούμενη από σχεδόν 60 παιδιά από γυμνάσια και λύκεια, η πορεία εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι βρέθηκαν στον δρόμο της. Η χαρά στα χαμόγελα όλων μας ήταν απερίγραπτη. Η ευχαρίστηση της ευαισθητοποίησης. Έτσι, ευχόμαστε να υπάρχει περισσότερη συμμετοχή στην επόμενη μαθητική μας πορεία!

http://fridaysforfuturegreece.org/latest

 

 

 

29 Νοεμβρίου 2019

FRIDAYS FOR FUTURE