Τις τριπλάσιες αποδόσεις απέφεραν οι επενδύσεις ΑΠΕ την τελευταία δεκαετία σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.

19 03 2021 | 08:36

Οι επενδυτικές επιστροφές από τις ΑΠΕ ήταν οι τριπλάσιες σε σχέση με αυτές των ορυκτών καυσίμων κατά την τελευταία δεκαετία, όπως προκύπτει από μελέτη που πραγματοποίησαν το βρετανικό Imperial College και ο ΙΕΑ.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δρ. Τσαρλς Ντόνοβαν, διευθυντής του κέντρου κλιματικής χρηματοδότησης και επενδύσεων του πανεπιστημίου, "η έρευνά μας δείχνει ότι παγκοσμίως οι ΑΠΕ απέδωσαν περισσότερο από τα ορυκτά καύσιμα. Έτσι είναι εδώ και δέκα χρόνια, παρόλα αυτά οι συνολικές επενδύσεις συνεχίζουν να υπολείπονται".

Η έρευνα επικεντρώθηκε στην απόδοση των εισηγμένων επιχειρήσεων των δύο κλάδων με έμφαση σε τέσσερις κατηγορίες: Παγκόσμιες αγορές, ανεπτυγμένες οικονομίες και την Κίνα. Σε όλα τα χαρτοφυλάκια, οι ΑΠΕ απέδωσαν σημαντικά υψηλότερες επιστροφές. Επίσης, η ετήσια μεταβλητότητα των ΑΠΕ ήταν χαμηλότερη στις παγκόσμιες και ανεπτυγμένες οικονομίες, αλλά υψηλότερη στην Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές.

"Η ανάλυση φανερώνει ένα καλύτερο προφίλ ρίσκου/επιστροφής για τα χαρτοφυλάκια ΑΠΕ τόσο σε τυπικές συνθήκες, όσο και κατά τη διάρκεια ανισορροπιών", ανέφεραν οι ερευνητές.

 

 

19 Μαρτίου 2021

energypress