WindEurope: Μόνο η Γαλλία έχει συμπεριλάβει τα πλωτά αιολικά στον ενεργειακό της σχεδιασμό.

01 05 2019 | 08:59

Η Γαλλία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει συμπεριλάβει τις πλωτές ανεμογεννήτριες στον εθνικό ενεργειακό της σχεδιασμό, όπως τονίζει ο σύνδεσμος WindEurope.

Σε σχετική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 24 Απριλίου, ο πρόεδρος του συνδέσμου, Ζιλ Ντίξον, ανέφερε ότι η Ευρώπη παραμένει ηγέτης στα υπεράκτια αιολικά με 18,5 γιγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος, αλλά οι προοπτικές δεν είναι τόσο θετικές στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην περίπτωση των πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων, τονίζοντας ότι η τεχνολογική τους ανάπτυξη λαμβάνει πλέον χώρα σε μεγαλύτερο βαθμό στην Ασία, όπου αναπτύσσονται τα πρώτα εμπορικής κλίμακας έργα. Για παράδειγμα, η Κορέα υπέγραψε μνημόνιο με τέσσερις κοινοπραξίες για την κατασκευή πλωτού αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος ενός γιγαβάτ.

Ο Ντίξον πρόσθεσε ότι η σχετική τεχνολογία έχει γίνει πλέον εμπορικά αξιοποιήσιμη και πρέπει να ενταχθεί στην ενεργειακή πολιτική των ευρωπαϊκών κρατών. Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζονται ξεκάθαρες δεσμεύσεις στα εθνικά ενεργειακά σχέδια που θα προσφέρουν ορατότητα στον κλάδο.

 

 

26 Απριλίου 2019

ENERGYPRESS