Ξηρασία – Κίνα: Ένα νησί και 3 βουδιστικά αγάλματα αποκαλύφθηκαν στον ποταμό Γιανγκτσέ

27 08 2022 | 05:38OT.gr Newsroom

Ένα βυθισμένο νησί και τρία βουδιστικά αγάλματα αποκάλυψε η πτώση της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Γιανγκτσέ, στην Κίνα.

Το νησί βρίσκεται κοντά στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας. Όσο για τα αγάλματα, πιστεύεται ότι είναι ηλικίας τουλάχιστον 600 ετών.

Από τις δυναστείες Μινγκ και Τσινγκ

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, τα τρία αγάλματα βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο του νησιού-υφάλου Φογιελιάνγκ, και πιστεύεται ότι ανάγονται στην περίοδο των δυναστειών Μινγκ και Τσινγκ. Το ένα από τα αγάλματα εικονίζει έναν μοναχό καθισμένο σε μια βάση σε σχήμα λωτού.

Ανομβρία

Η στάθμη του Γιανγκτσέ υποχωρεί τάχιστα, λόγω της ανομβρίας και του καύσωνα που πλήττει τη νοτιοδυτική Κίνα. Από τον Ιούλιο οι βροχοπτώσεις στη λεκάνη του Γιανγκτσέ είναι περίπου 45% χαμηλότερες από το κανονικό, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη. Η κρατική τηλεόραση CCTV μετέδωσε την Παρασκευή ότι 66 ποταμοί σε 34 περιφέρειες της Τσονγκτσίνγκ έχουν στερέψει.

Στην Ευρώπη

Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες αποκάλυψαν κρυμμένους «θησαυρούς» και στην Ευρώπη.

Στην Ισπανία, οι αρχαιολόγοι ενθουσιάστηκαν από το προϊστορικό μεγαλιθικό μνημείο που αποκαλούν «Ισπανικό Στόουνχετζ».

Στη Σερβία, κοντά στο Πράχοβο, τα νερά του Δούναβη υποχώρησαν και αποκαλύφθηκαν τουλάχιστον 20 γερμανικά πολεμικά πλοία που βυθίστηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ξηρασία – Κίνα: Ένα νησί και 3 βουδιστικά αγάλματα αποκαλύφθηκαν στον ποταμό Γιανγκτσέ