Υπέρ της επιταχυμένης κατασκευής πυρηνικών μονάδων και του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου το υπουργικό στη Βουλγαρία

19 05 2024 | 12:48

Διυπουργικές ομάδες εργασίας θα εργαστούν για την πιο γρήγορη υλοποίηση των σχεδίων κατασκευής νέων μονάδων στον Πυρηνικό Σταθμό «Κοζλοντούι» και του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι ομάδες συγκροτήθηκαν με διαταγή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ντιμίταρ Γκλάβτσεφ.

Ο υπουργός Ενέργειας Βλαντιμίρ Μαλίνοφ σχολίασε ότι τα σχέδια είναι στρατηγικής σημασίας για την εγγύηση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και της περιοχής μακροπρόθεσμα.

 

Τα σχέδια – μέρος της πρωτοβουλίας για Κάθετο Διάδρομο Φυσικού Αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας, θα εξασφαλίσουν δυνατότητα για μεταφορά επιπρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου από ποικίλες πηγές από νότια προς τα βόρεια.

Η κατασκευή νέων μονάδων στον Πυρηνικό Σταθμό «Κοζλοντούι» είναι στρατηγικό σχέδιο για τη χώρα μας. Στα τέλη του περασμένου έτους η κυβέρνηση του Νικολάι Ντένκοφ ανακοίνωσε διαδικασία για 7η και 8η μονάδα του σταθμού – προβλέπεται η κατασκευή τους να ολοκληρωθεί το 2033 και 2036 αντίστοιχα.  

F