Η (Απο) - Λιγνιτοποίηση

11 01 2021 | 09:25

Ποιον παίρνει για διευθυντή στο Υπουργείο Ενέργειας ο Σκρέκας;

Στελεχώνει το γραφείο του ο νέος υπουργός Ενέργειας, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο Κώστας Σκρέκας παίρνει μαζί του και τον διατηρεί ως διευθυντή του γραφείου του τον Διαμαντή Βαχτσιαβάνο, από την Κοζάνη. Είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του και γι’ αυτό προς έκπληξη πολλών Τρικαλινών που ανέμεναν ίσως να τους προταθεί αυτή η θέση τον είχε επιλέξει προ ενάμιση έτους και για το γραφείο του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος γεννήθηκε το 1958 στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ (θυγατρική της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ) και εργάσθηκε σε πολλές μεγάλες και πολυεθνικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Είναι εκλεγμένο μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και από το 1993 εργάζεται στη ΔΕΗ. Θεωρείται άνθρωπος του περιβάλλοντος Σαμαρά, το 2012 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.  στην Κοζάνη μάλιστα, ενώ το 2013 τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Στο γραφείο στα Τρίκαλα παραμένουν σε κομβικό ρόλο οι Σωτήρης Σακκάς, Γιώργος Χασιώτης, Βάσω Τσιλιμίγκα και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυσή του με νέα πρόσωπα.