Ην. Βασίλειο και Πολωνία εγκαινιάζουν νέα πρωτοβουλία ηλεκτροκίνησης στο COP24.

03 12 2018 | 06:25

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία ξεκίνησαν μια νέα πρωτοβουλία ηλεκτροκίνησης πριν από την COP24.

Η πρωτοβουλία «Driving Change Together», με επικεφαλής τον Πολωνό Πρόεδρο του COP24 Michal Kurtyka, στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ πόλεων, περιφερειακών και εθνικών κυβερνήσεων, και ΜΚΟ. Είναι σχεδιασμένο να αποτελεί πλατφόρμα για την οικοδόμηση και ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία και την επιτάχυνση των νέων λύσεων ηλεκτροκίνησης τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Richard Harrington, Υπουργός Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, δήλωσε: «Πριν από το COP24, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία καλούν όλες τις χώρες να ανανεώσουν τις προσπάθειές τους για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε οχήματα χαμηλών εκπομπών για να δημιουργήσουν μια καθαρότερη, πράσινη κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές».

Προκειμένου να επιταχυνθεί η μετάβαση σε οχήματα με χαμηλές εκπομπές, προτείνουν την προώθηση της παροχής κινήτρων για τους καταναλωτές και τον καθορισμό στόχων.

Η ανακοίνωση του COP24 ανέφερε ότι οι μεταφορές πρέπει να απανθρακοποιηθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν στη συμφωνία του Παρισιού, και κυρίως της συγκράτησης της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας κάτω από τους 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Ο Richard Harrington πρόσθεσε: «Η έκθεση του IPCC του περασμένου μήνα ήταν μια έντονη προειδοποίηση για τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά με αυτή την πρόκληση έρχεται μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της εποχής μας - καθαρή ανάπτυξη. Το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοστατεί στη μείωση των εκπομπών, και μόλις πριν από λίγες εβδομάδες πραγματοποιήσαμε την πρώτη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για να επιταχύνουμε τις παγκόσμιες επενδύσεις στην τεχνολογία μηδενικών εκπομπών και στις υποδομές».

Έπεται η υιοθέτηση ενός νέου νόμου από την πολωνική κυβέρνηση όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση, με στόχο να μετατρέψει την Πολωνία σε ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Της Rachel Cooper

Πηγή: ClimateAction