Το COP24 ξεκινάει και μια θέση σας περιμένει, η People's Seat.

23 11 2018 | 07:40

Ο διάσημος φυσιοδίφης Sir David Attenborough είναι ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές μιας πρωτοβουλίας που θα φέρει τη φωνή εκατομμυρίων πολιτών από όλο τον κόσμο στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στην Πολωνία που αρχίζει σε μια βδομάδα στο Κατοβίτσε της Πολωνίας (COP24, 2 - 14 Δεκεμβρίου).

Η πρωτοβουλία "People's Seat" συνδυάζει την ψηφιακή τεχνολογία, τη δημοσκόπηση και τη συμμετοχή παθιασμένων υποστηρικτών της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, όπως ο Sir David Attenborough, για να σταλούν μηνύματα σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής,ώστε να εμπλακούν οι άνθρωποι στο όλο και περισσότερο αναπτυσσόμενο κίνημα για να αναλάβουν δράση για το κλίμα.

1

Η πρωτοβουλία έρχεται λίγο μετά την παρουσίαση από την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή της ειδικής έκθεσής για την κατά 1,5 βαθμό Κελσίου υπερθέρμανση του πλανήτη, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ως έχουν τα πράγματα ο κόσμος κατευθύνεται προς μια υπερθέρμανση πάνω από 3 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα  με τις τρέχουσες δεσμεύσεις των κρατών στα πλαίσια της συμφωνίας του Παρισιού του 2015.

Και έρχεται καθώς οι κυβερνήσεις προετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού στην διάσκεψη COP24 στην Πολωνία και να συζητήσουν τρόπους αύξησης των φιλοδοξιών ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της.

Ο Sir David Attenborough, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία, την Έκκληση των Λαών, για λογαριασμό των ανθρώπων του πλανήτη από την People’s Seat(η Θέση του Λαού) δήλωσε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η αλλαγή του κλίματος είναι παγκόσμιο πρόβλημα - και γι 'αυτό απαιτεί μια παγκόσμια λύση.

Είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή περιστάσεων, να πάρουν μέρος της σημαντικότερης συζήτησης αυτού του αιώνα για την άνευ προηγουμένου δράση που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού.
Ενθαρρύνω όλους να πάρουν τη θέση τους και να προσθέσουν τη φωνή τους έτσι ώστε η Έκκληση των Λαών να αντιπροσωπεύει πραγματικά ένα μίγμα από φωνές από όλο τον κόσμο
».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η εκστρατεία θα κορυφωθεί με τη ομιλία του Sir David Attenborough από την People’s Seat προς την Ολομέλεια του COP24 με ιστορίες κλιματικής αλλαγής που θα συγκεντρωθούν από όλο τον κόσμο μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Θα ενεργοποιηθεί επίσης εφαρμογή στο Facebook Messenger με την ονομασία «ActNow» Bot που θα βρίσκεται στον κεντρικό Facebook λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών.

Το ActNow.bot θα καταστήσει ευκολότερο από ποτέ να κατανοήσουν οι άνθρωποι ποια μέτρα μπορούν να πάρουν προσωπικά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Το ActNow.bot θα συστήσει καθημερινές ενέργειες - όπως τη χρήση δημόσιων μεταφορών και την κατανάλωση λιγότερο κρέατος - και θα παρακολουθεί τον αριθμό των ενεργειών για να τονίσει τον αντίκτυπο που μπορεί να κάνει η συλλογική δράση σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του πλανήτη μας.

Διαβάστε πρισσότερα στο συνημμένο πληροφοριακό δελτίο του UN

Δείτε επίσης

COP24: Δίνοντας σάρκα και οστά στη Συμφωνία του Παρισιού [video]

23 Νοεμβρίου 2018

ΠΗΓΗ UNFCC COP24

 

Συνοδευτικα Αρχεια