Έλεος, τι άλλο θα ακούσουμε: "Trump: έχω φυσικό επιστημονικό ένστικτο για την κλιματική αλλαγή".

19 10 2018 | 10:34

Ο πρόεδρος Trump δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχει ένα «φυσικό επιστημονικό ένστικτο» ενώ υπερασπιζόταν τη στάση του για την κλιματική αλλαγή.

Ο Trump, ο οποίος μίλησε στο Associated Press την Τρίτη σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα, δήλωσε ότι συμφωνεί ότι το κλίμα αλλάζει αλλά υποστηρίζει ότι «πηγαίνει πέρα ​​δώθε».

«Υπάρχουν επιστήμονες και στις δύο πλευρές του θέματος και συμφωνώ ότι το κλίμα αλλάζει, αλλά πηγαίνει πέρα ​​δώθε, πέρα δώθε» όπως είπε.

«Υπάρχουν επιστήμονες και στις δύο πλευρές του θέματος. Ο θείος μου ήταν για πολλά χρόνια ένας σπουδαίος καθηγητής στο MIT, ο Δρ John Trump και αν και δεν μιλήσαμε ποτέ για το συγκεκριμένο θέμα, εγώ έχουν φυσικό ένστικτο για την επιστήμη και θα πω ότι υπάρχουν επιστήμονες και στις δύο πλευρές του ζητήματος», δήλωσε ο Trump.

Ο πρόεδρος έκανε παρόμοιες παρατηρήσεις και σε άλλη συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας είπε ότι δεν ήταν πεπεισμένος ότι η αλλαγή του κλίματος οφείλεται στους ανθρώπους, αλλά «κάτι αλλάζει και θα αλλάξει πάλι».

Ερωτηθείς για τα σχόλιά του, ο Trump δήλωσε ότι θέλει «κρυστάλλινα νερά και τον καθαρότερο αέρα στον πλανήτη», αλλά δεν θέλει να «θυσιάσει την οικονομική ευημερία της χώρας μας για κάτι που κανείς δεν ξέρει πραγματικά».

Τα σχόλια του Trump έρχονται μια εβδομάδα μετά από τη δημοσίευση της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, που προβλέπει τις αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έκθεση επεσήμανε ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να έχει καταστροφικά αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια εάν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δεν μειωθούν δραστικά μέχρι το 2030.

Ο Trump έχει αρνηθεί την κλιματική αλλαγή και έχει ισχυριστεί ότι «δημιουργήθηκε από τους Κινέζους προκειμένου να καταστεί η αμερικανική βιομηχανία μη ανταγωνιστική».

17 Οκτωβρίου 2018

Πηγή: The Hill

διβάστε επίσης από του NY Times

A President Who Believes He Is Entitled to His Own Facts