Η LEGO εγκαινιάζει μοντέλο ανεμογεννήτριας για την προώθηση της βιωσιμότητας.

03 10 2018 | 16:46

Η δανέζικη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών LEGO συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή ανεμογεννητριών Vestas για να δημιουργήσει μια νέα ανεμογεννήτρια, η οποία συναρμολογείται και λειτουργεί!!

Και το πιο σημαντικό τα γνωστά τουβλάκια LEGO  είναι κατασκευασμένα με τη νέα βιώσιμη διαδικασία παραγωγής της LEGO.

Η ανεμογεννήτρια αποτελούμενη από 826 τεμάχια, έχει ύψος 1 μέτρο.

Είχε κατασκευαστεί αποκλειστικά για την Vestas το 2008, αλλά τώρα θα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό στις 23 Νοεμβρίου.

Η ανεμογεννήτρια, διαθέτει τρία ρυθμιζόμενα πτερύγια που περιστρέφονται, μέσω ενός μοτέρ που περιλαμβάνεται στο σετ, και έχει και ενσωματωμένες προειδοποιητικές λυχνίες αεροσκαφών.

1

Και πλαισιώνεται από ένα αγροτόσπιτο, με αίθριο, γραμματοκιβώτιο, παρτέρια και ένα λευκό φράχτη.

Η ανεμογεννήτρια χρειάζεται προφανώς εργαζόμενους οπότε η LEGO παρέχει επίσης ένα φορτηγό Vestas, δύο τεχνικούς για σέρβις με κράνη ασφαλείας, και μία κυρία με το σκυλο της που κατοικεί στο σπίτι κάτω από την ανεμογεννήτρια.

Η Lego έλαβε υπόψη της ότι η οικοδόμηση ενός μοντέλου που προωθεί την αειφορία δεν μπορεί να γίνεται από μη βιώσιμα υλικά.

Έτσι τα τουβλάκια φτιάχτηκαν από ένα νέο πλαστικό με βάση το ζαχαροκάλαμο το οποίο είχει ανακοινώσει η LEGO νωρίτερα φέτος. Το υλικό, πολυαιθυλένιο, είναι μαλακότερο από το παραδοσιακό πλαστικό LEGO, αλλά είναι ανθεκτικό και, σύμφωνα με την εταιρεία, τα τουβλάκια είναι «τεχνικά πανομοιότυπα με εκείνα που παρήγαγε στο παρελθόν με συμβατικό πλαστικό».

«Προσπαθούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και έχουμε δεσμευτεί σε κλιματική δράση καθώς και στη χρήση βιώσιμων υλικών σε προϊόντα και συσκευασίες», δήλωσε ο Tim Brooks, Αντιπρόεδρος της Ομάδας Περιβαλλοντικής Ευθύνης της Lego.

«Με αυτή την ανεμογεννήτρια γιορτάζουμε τα πρώτα μας βήματα για να ζωντανέψουμε αυτούς τους στόχους και ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει τους μικρούς κατασκευαστές να μάθουν για την ανανεώσιμη ενέργεια».

«Σήμερα, η αιολική ενέργεια είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας σε πολλές αγορές, οι οποίες έχουν ταυτίσει τις ανεμογεννήτριες με την εικόνα της βιωσιμότητας σε ολόκληρο τον πλανήτη και είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε με την ομάδα LEGO για αυτή την επανέκδοση του μοντέλου για το κοινό», δήλωσε ο Morten Dyrholm, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, Επικοινωνιών και Δημόσιων Υποθέσεων στη Vestas.

Δείτε το διαφημιστικό βίντεο

3 Οκτωβρίου 2018

Του Alexandru Micu

Πηγή ZME Science