Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής υπογράφει συμφωνία με την Acciona για ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

14 09 2018 | 08:11

Ο όμιλος LATAM Airlines υπέγραψε συμφωνία για άμεση έναρξη τροφοδοσίας του 80% της ενεργειακής του κατανάλωσης στη Χιλή, από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρίας Acciona που έχει έδρα στη Μαδρίτη.

Τα έργα της Acciona θα τροφοδοτούν τις εγκαταστάσεις της LATAM στο αεροδρόμιο Arturo Merino Benítez στο Σαντιάγκο της Χιλής, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών γραφείων της, και της βάσης λειτουργίας και συντήρησης του στόλου αεροσκαφών της.

Το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Acciona στη Χιλή περιλαμβάνει την ηλιακή μονάδα ισχύος 246MW, El Romero Solar στην έρημο Atacama, και το αιολικό πάρκο ισχύος 45MW, Punta Palmeras στην περιοχή Coquimbo. Παράλληλα κατασκευάζει ένα δεύτερο αιολικό πάρκο ισχύος 183MW στην La Araucanía και το επόμενο έτος θα αρχίσει τις εργασίες κατασκευής των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων Almeyda και Usya στις περιοχές Atacama και Antofagasta αντίστοιχα.

Ο διευθυντής του ομίλου LATAM Airlines, Enrique Guzmán δήλωσε: «Είμαστε η αεροπορική εταιρεία με το ευρύτερο δίκτυο συνδέσεων στη Λατινική Αμερική, εξυπηρετώντας 70 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και συνδέοντας 143 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ευθύνη όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, μια βαθιά ριζωμένη δέσμευση στο έργο μας, και θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις δραστηριότητές μας».

Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Acciona Νοτίου Αμερικής, José Ignacio Escobar, δήλωσε πως είναι πολύ θετική η συνεργασία μεγάλων εθνικών εταιρειών στο κομμάτι της ενέργειας.

Επίσης, και η Εθνική Μεταλλευτική Εταιρεία της Χιλής (ENAMI) σύναψε συμφωνία με την Acciona Energía για προμήθεια του 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

 

31 Αυγούστου 2018

Πηγή: PVTECH

Του Tom Kenning

Περισσότερα:   power plants    projects    Americas   latam airlines    Acciona    chile    clean transport    corporate solar