Η πόλη του Manchester ξεδιπλώνει καμπάνια 'απελευθέρωσης' από τα πλαστικά με ορίζοντα το 2020!

31 03 2018 | 16:33ΑΝΕΜΟλόγια

Το Μάντσεστερ φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη βρετανική πόλη που θα 'απαλλαγεί' μια και καλή με τα πλαστικά μίας χρήσης.

Η καμπάνια με πρωτεργάτη τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου Gary Neville, παρουσιάστηκε σε μια συνάντηση για το περιβάλλον (Green Summit) που διοργανώθηκε από τον δήμαρχο Andy Burnham.

Σκοπός είναι να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και το κοινό στο να μεταβούν από το πλαστικό σε εναλλακτικά προϊόντα μέχρι το 2022.

Άλλες προτάσεις που θα οδηγήσουν την πόλη σε μια νέα εποχή βιωσιμότητας, είναι οι επενδύσεις για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και η δημιουργία ενός στόλου μέσων μαζικής μεταφοράς με μηδενικές εκπομπές αερίων ρύπων.

Στο ξενοδοχείο Football, όπως λέγεται το ξενοδοχείο του πρώην ποδοσφαιριστή, μαζί με 43 άλλους επικεφαλής ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εγκαινίασαν την καμπάνια “Plastic – Free Greater Manchester” σε εκδήλωση που έγινε στο Manchester Central. Ο πρώην παίκτης της Manchester United είπε πως «Η μείωση της χρήσης πλαστικών είναι κλειδί για μας. Χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλουμε.»

Ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε πως θα βοηθήσει προχωρώντας στην σύσταση μιας κοινοπραξίας για να αγοράσει επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και να προμηθεύσει με αυτές όλες τις μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να καταστήσει το εν λόγω εγχείρημα οικονομικά βιώσιμο γι' αυτές.

Τέλος άλλες προτάσεις που συζητήθηκαν στην συνάντηση αφορούν κατοικίες μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στόλο μέσων μαζικής μεταφοράς επίσης μηδενικών αερίων ρύπων και επενδύσεις ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών σε διάστημα τριών ετών για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το BBC, όπου μπορείτε να ανατρέξετε για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

Πηγή: (BBC News)