Μαθήματα καιρού.

06 08 2018 | 16:37

Θέλατε ποτέ να μάθετε λίγο περισσότερα για τον καιρό; Θα θέλατε καλύτερη κατανόηση των πληροφοριών που βλέπετε στα δελτία καιρού ή στο διαδίκτυο;

Το «Μάθετε για τον Καιρό» του Πανεπιστημίου Exeter και της Royal Meteorological Society είναι ένα συναρπαστικό μάθημα που δοκιμάστηκε πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το μάθημα θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, με διάρκεια λίγων ωρών κάθε εβδομάδα. Οι εβδομάδες 1-3 καλύπτουν τα βασικά του καιρού, ξεκινώντας από τη γενική εικόνα, μεταφέροντας συνοπτικούς χάρτες, μάζες αέρα, μέτωπα, άνεμο και σύννεφα.

Στη συνέχεια, την τέταρτη εβδομάδα, εφαρμόσαμε τη θεωρία αυτή στην πράξη εξετάζοντας ορισμένες δραστηριότητες αναψυχής που μπορεί να επηρεαστούν από τις καιρικές συνθήκες.

Είστε κηπουρός; Σε συνεργασία με την Royal Horticultural Society, θα προσφέρουμε συμβουλές εμπειρογνωμόνων για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον καιρό σε θέματα κήπου με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, και πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τον κήπο σας στο μεταβαλλόμενο κλίμα.

Είστε φωτογράφος; Ο καιρός μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην εξωτερική φωτογράφηση και μαζί με εμπειρογνώμονες της Royal Photographic Society, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τον καιρό και πώς μπορεί να επηρεάσει τις φωτογραφίες σας.

Είστε πεζοπόρος; Θα σα βοηθήσουμε να καταλάβετε τους κινδύνους και τις συνέπειες των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών και να ανακαλύψετε πώς να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τις καιρικές συνθήκες για την επόμενη πεζοπορία σας.

Το μάθημα ξεκινά στις 6 Αυγούστου 2018, αλλά μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να εγγραφείτε τώρα. Είναι δωρεάν και δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις.

Μην ανησυχείτε αν χάσετε την έναρξη της 6ης Αυγούστου - μπορείτε να συμμετάσχετε και στη συνέχεια (αν και όσο αργότερα το αφήνετε, τόσο λιγότερο θα είστε σε θέση να επωφεληθείτε από τη ζωντανή συζήτηση και την καθοδήγηση).

 

 

2 Αυγούστου 2018

Πηγή: Met Office