Μια τσάντα από φύλλα μπανάνας από μια μαθήτρια γυμνασίου σώζει από φυλάκιση στην Κένυα.

03 09 2018 | 08:30

Η κατοχή πλαστικής σακούλας στην Κένυα μπορεί να σημαίνει μέχρι και τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Η Κένυα ψήφισε την πιο αυστηρή και σκληρή απαγόρευση χρήσης πλαστικών του πλανήτη, καθιστώντας παράνομη την κατοχή πλαστικής σακούλας.

Αλλά η Hilda Gaceri Bundi που έπρεπε να πάει σχολείο, δεν ήθελε να ξοδέψει το Sh200 διακόσια σελίνια Κένυας (ισοδύναμο με $2) για να αγοράσει μια τσάντα.

Έτσι, η Bundi, μαθήτρια γυμνασίου στο Meru, στην ανατολική Κένυα, αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει.

Η Μπουντί πέρασε ένα ολόκληρο πρωί κατασκευάζοντας το αριστούργημά της: μια φιλική προς το περιβάλλον τσάντα που φτιάχτηκε από αποξηραμένα φύλλα μπανάνας.

1

Η νεαρή κοπέλα δεν έχει ιδέα ποιος φωτογράφισε και ανέβασε τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τώρα οι Κενυάτες καλούν την Εθνική Αρχή Διαχείρισης Περιβάλλοντος (NEMA) να την κάνει πρέσβειρα της απαγόρευσης των πλαστικών σακουλών.

Η απαγόρευση έθεσε εκτός νόμου την παραγωγή, πώληση ή χρήση πλαστικών σακουλών στην Κένυα και οι Κενυάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμο 38.000 δολαρίων ή πιθανή τετραετή ποινή φυλάκισης, εάν διαπιστωθεί παραβίαση της νέας νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό περιβάλλοντος της Κένυας Judy Wakhungu, οι πλαστικές σακούλες χρειάζονται έως και 1.000 χρόνια για να βιοαποδομηθούν και έτσι αποτελούν μια απειλή για το περιβάλλον.


του James Hitchings-Hales

01 Σεπτεμβρίου 2017

Πηγή  GLOBAL CITIZEN

Περισσότερα

Kenyans Face Up to 4 Years In Prison For Using Plastic Bags