Ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε ποτέ τη ΒΔ Φλόριντα... μέχρι τον επόμενο

11 10 2018 | 08:17

Ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε ποτέ τη βορειοδυτική Φλόριντα έχει πλημμυρίσει παραλιακές πόλεις, βυθίζοντας σπίτια και κόβοντας δέντρα σαν ήταν κλαδάκια.

Ο τυφώνας Μιχαήλ «έπιασε στεριά» την Τετάρτη το απόγευμα ως κατηγορία 3 καταιγίδα με ταχύτητες ανέμου 125mph (200km / h) στην περιοχή Panhandle της Πολιτείας της Φλόριντα.

Ένα άτομο σκοτώθηκε από ένα πτώση δέντρου.

Η καταιγίδα άφησε σχεδόν 500.000 ανθρώπους χωρίς ηλεκτρική ενέργεια στη Φλόριντα, την Αλαμπάμα και τη Γεωργία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο τυφώνας Μιχαήλ ήταν τόσο ισχυρός που παρέμεινε τυφώνας, παρόλο που κινήθηκε περαιτέρω προς την ενδοχώρα.

Η ταχεία ενίσχυση του εξέπληξε πολλούς, αν και η καταιγίδα αργότερα εξασθένησε.

Η ασυνήθιστη υψηλή θερμοκρασία της θάλασσας στον Κόλπο του Μεξικού την αναβάθμισαν σε καταιγίδα από ένα απλό βαρομετρικό χαμηλό την Κυριακή.

Ήταν κατηγορία δύο τυφώνας μέχρι την Τρίτη, και έπιασε οριακά κατηγορία πέντε το πρωί της Τετάρτης, με ταχύτητες ανέμου 155 μίλια / ώρα.

1

 

Ο κυβερνήτης της Φλώριδας, Rick Scott, προειδοποίησε για επερχόμενη "αδιανόητη καταστροφή", λέγοντας ότι θα είναι η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων 100 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τυφώνας Μιχαήλ είναι υπεύθυνος γιο το θάνατο τουλάχιστον 13 ατόμων στην Κεντρική Αμερική: έξι στην Ονδούρα, τέσσερις στη Νικαράγουα και τρεις στο Ελ Σαλβαδόρ.

«Μπήκαμε σε μια νέα εποχή», έγραψε στο Facebook ο μετεωρολόγος του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC) του Μαϊάμι, Dennis Feltgen.

 

11 Οκτωβρίου 2018

 

BBC news