Υποχρεωτικά σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε καινούργια σπίτια στην Αγγλία.

10 07 2018 | 12:08

Τα νέα σπίτια στις πόλεις της Αγγλίας θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με πρόταση της κυβέρνησης για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Μάλιστα οι υπουργοί ζήτησαν και οι κολώνες δημόσιου φωτισμού να συνοδεύονται και αυτές με σημεία φόρτισης, στα σημεία όπου υπάρχει και χώρος στάθμευσης.


Αναμένονται επίσης να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την απαγόρευση πώλησης νέων συμβατικών βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων έως το 2040.

 

Η νέα στρατηγική έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κριτική για την αποτυχία της στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τουλάχιστον 80% από το επίπεδο του 1990 μέχρι το 2050.

Οι προτάσεις, που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Μεταφορών Chris Grayling, στοχεύουν στο να διευκολύνουν την επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε σχέση με την επαναπλήρωση με καύσιμο των συμβατικών αυτοκινήτων.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

 

  • Την εκτίμηση της ανάγκης για εγκατάσταση σημείων φόρτωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ως στάνταρντ παροχής, σε νέα σπίτια κα κτίρια γραφείων
  • Τον εξοπλισμό των στύλων δημόσιου φωτισμού με τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στα σημεία που υπάρχει και χώρος στάθμευσης.
  • Τη διάθεση περισσότερων πόρων για τη χρηματοδότηση της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο κ. Grayling ανέφερε ότι τα προτεινόμενα μέτρα, αν υιοθετηθούν, θα σήμαιναν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει «ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης για οχήματα με μηδενικές εκπομπές στον κόσμο».

«Το κέρδος δεν είναι μόνο ένα καθαρότερο και πιο υγιεινό περιβάλλον, αλλά μια οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατάλληλη για το μέλλον και μια ευκαιρία να κερδίσουμε ένα σημαντικό κομμάτι μιας αγοράς που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε £ 7.6 τρισεκατομμύρια μέχρι το 2050», κατέληξε ο Υπουργός.

 

9 Ιουλίου 2018

 

Πηγή BBC News

 

Περισσότερα

The UK wants an electric-vehicle charger in every home