1η Συνάντηση των Προέδρων Ρυθμιστικών Αρχών - μέλη του MEDREG.

17 12 2019 | 10:01

Στις 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των Προέδρων των Ρυθμιστικών Αρχών που είναι μέλη του Οργανισμού των Ρυθμιστικών Αρχών της Μεσογείου (MEDREG). Στη συνάντηση  συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής.

Συνολικά 41 συμμετέχοντες αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τις νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας, την ανάγκη και τον τρόπο βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ των Ρυθμιστών με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών και μελλοντικά τη συνδιαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των αγορών ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους στόχους της ενεργειακής μετάβασης, την ανάπτυξη των ΑΠΕ και του αυξανόμενου ρόλου του φυσικού αερίου.

Η πρώτη αυτή συνάντηση Προέδρων, έγινε με πρωτοβουλία της Προέδρου του MEDREG και του Προέδρου της Ιταλικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και είχε ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για το μεταβαλλόμενο ρόλο των ρυθμιστικών αρχών στην αγορά ενέργειας της Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, να επισημάνει την ανάγκη επίτευξης ενός ελάχιστου επιπέδου εναρμόνισης των ρυθμιστικών πλαισίων ως καταλύτη ανάπτυξης της αγοράς ενέργειας στη Μεσόγειο, καθώς και να αναδείξει την αγαστή συνεργασία των ρυθμιστικών αρχών στο πλαίσιο του MEDREG που μετουσιώνεται σταδιακά σε απτά αποτελέσματα.  

Στη ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν οι παρεμβάσεις και των υπόλοιπων συμμετεχόντων, ενώ ιδίως ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (CRE), στην καταληκτική παρέμβασή του υπερθεμάτισε για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τον Οργανισμό με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον κομβικό ρόλο του MEDREG στις Ευρω-Μεσογειακές ενεργειακές σχέσεις.

Γ

 

Φ
Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής

 

 

 

16 Δεκεμβρίου 2019

ΡΑΕ