Δαγούμας: Αναμένουμε τις πολιτικές αποφάσεις για στήριξη του προσωπικού της ΡΑΑΕΥ

Ο μετασχηματισμός της ΡΑΑΕΥ σε σύγχρονο ρυθμιστή με βάση τις νεώτερες διεθνείς κατευθύνσεις χαρακτηρίζεται από επιτυχία μέχρι στιγμής και εξελίσσεται.

Όπως δήλωσε σήμερα στο 8ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης της ΗΑΕΕ ο πρόεδρος της Αρχής, Αθανάσιος Δαγούμας, η ΡΑΑΕΥ επέκτεινε τις δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια και μάλιστα της ζητήθηκε η στήριξη προς άλλους ευρωπαϊκούς ρυθμιστές.

Σημαντικό ζήτημα, όμως, αποτελεί το επαρκές προσωπικό, με τον κ. Δαγούμα να τονίζει ότι "περιμένουμε τις πολιτικές αποφάσεις γιατί χάσαμε έμπειρο προσωπικό".

Ως προς τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει η ΡΑΑΕΥ, ο κ. Δαγούμας υπογράμμμισε ότι "πάντα ο ρυθμιστής θα προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και τους καταναλωτές".

Προς αυτή την κατεύθυνση, προσαρμόστηκε στο σύγχρονο ρυθμιστικό περιβάλλον, το οποίο επιτάσσει ότι είναι καλύτερο να ωθείς τους προμηθευτές ενέργειας προς κάποιους στόχους. Έτσι, το θετικό πλαίσιο αναφοράς που εφαρμόστηκε οδήγησε σε μείωση των οφειλών τους, άρα ένα θετικό αποτέλεσμα για την αγορά.

Παράλληλα, η ΡΑΑΕΥ προχώρησε με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, ανέπτυξε εργαλεία σύγκρισης τιμών, και τώρα δημιουργεί ένα αντίστοιχο και για τη φόρτιση οχημάτων, αλλά και για τα παράπονα των καταναλωτών.

Όλα αυτά επιτρέπόυν τη συμμετοχή των καταναλωτών μέσα σε ένα νέο πιο ανοικτό περιβάλλον και αποκτούν ενεργό ρόλο. "Πιστεύουμε ότι ο μετασχηματισμός του ρυθμιστή είναι καινοτόμος, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας", κατέληξε ο πρόεδρος.

 

 

 

 

σ