ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΓΦΠΥ Climathon: Νερό, Φύση και Άνθρωπος 2.12.2023

Climathon: Νερό, Φύση και Άνθρωπος

Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων - ΓΓΦΠΥ σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, τη Μονάδα Αειφόρου Ανάπτυξης – ΕΚ ΑΘΗΝΑ, τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν τον Διαγωνισμό Καινοτόμων Ιδεών Climathon –  Αγία Παρασκευή με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα που αφορούν στο Νερό, τη Φύση και τον Άνθρωπο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γραβιάς 6 Αγία Παρασκευή, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 9:00.  

Το Climathon είναι ένα Ideathon που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν στην κλιματική αλλαγή.  Οι πολίτες με την καθοδήγηση των μεντόρων καλούνται να προτείνουν βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με στόχο τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκονται οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες του Climathon σε κάθε πόλη, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν το κίνημα σε όλο τον κόσμο.  

Δήμοι, επιχειρήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, ειδικοί και μη, νέοι και γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι συν-δημιουργίας νέων λύσεων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπό την πίεση της κλιματικής αλλαγής χρειαζόμαστε καινοτόμες ιδέες και δράσεις που αφορούν στη διαχείριση των υδατικών πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας σε αστικά περιβάλλοντα, με επίκεντρο το περιβάλλον και την κοινωνία.

Οι καλύτερες ιδέες θα λάβουν τα ακόλουθα χρηματικά έπαθλα - βραβεία:

·          1η ομάδα: χρηματικό βραβείο αξίας 1.200 ευρώ, Συμβουλευτικές υπηρεσίες από τη μονάδα Technology Transfer του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, αναμνηστικά Climathon Αγίας Παρασκευής.

·          2η ομάδα: χρηματικό βραβείο αξίας 800 ευρώ, αναμνηστικά Climathon Αγίας Παρασκευής.

·          3η ομάδα: χρηματικό βραβείο αξίας 500 ευρώ, αναμνηστικά Climathon Αγίας Παρασκευής.

Το Climathon - Αγία Παρασκευή διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Ενέργειες Πληροφόρησης και Επικοινωνίας» της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, το οποίο στοχεύει στην παροχή αποτελεσματικής πληροφόρησης, την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής και τη διάχυση καλών πρακτικών. Τα προγράμματα και τα σχέδια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου εντάσσονται στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020.