ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σ.Ε.Γ.Ε.: «Ο ΣΕΓΕ και η WEnCoop θεμελιώνουν τη δημιουργία 2 νέων Γυναικείων Ενεργειακών Κοινοτήτων σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Πελοπόννησο»

Θεσσαλονίκη, 20/12/2023

Αρ. Πρωτ.: 2119.12.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΣΕΓΕ και η WEnCoop θεμελιώνουν τη δημιουργία 2 νέων Γυναικείων Ενεργειακών Κοινοτήτων  σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Πελοπόννησο»

Αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τον δυναμικό ρόλο του, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - ΣΕΓΕ αποδεικνύει την προοδευτική του προσέγγιση στην ενημέρωση και την υποστήριξη των γυναικών σε όλη την Ελλάδα.

Διοργανώνοντας συναντήσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Πελοποννήσου, και έχοντας στη φαρέτρα του την επιτυχία της WEnCoop, της 1ης Γυναικείας Ενεργειακής Κοινότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη, θέτει τα θεμέλια για την δημιουργία δύο νέων Γυναικείων Ενεργειακών Κοινοτήτων μένοντας πιστός στο όραμα του για την προώθηση συμμετοχής των γυναικών στον τομέα της ενέργειας

 Οι συναντήσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2023 με στόχο την ενημέρωση των μελών της περιοχής αλλά και των εν δυνάμει μελών, για τη δημιουργία μιας Ενεργειακής Κοινότητας Γυναικών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Οι συναντήσεις έγιναν παρουσία της Προέδρου του Συνδέσμου κας Λίνας Τσαλταμπάση, της Διευθύντριας κας Νάσιας Ιωαννίδου, της Συντονίστριας του Παραρτήματος κας Φελίνας Καζάκου και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής. 

 Συνεχίζοντας δυναμικά, κλιμάκιο του Συνδέσμου υπό την Πρόεδρο κα Λίνα Τσαλταμπάση και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κα Χριστίνα Σαμαρά, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας στην περιοχή της Μεσσηνίας στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023.  

Γυναίκες στην πόλη της Καλαμάτας αρχικά και στη συνέχεια στην Πύλο, τη Μαραθούπολη, τη Μεθώνη, τη Γλυφάδα, το Βλαχόπουλο και τη Χώρα. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΕ συναντήθηκαν με γυναίκες της περιοχής και τοπικούς γυναικείους φορείς, ενθαρρύνοντάς τις να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας βιώσιμης και ανεξάρτητης ενεργειακής κοινότητας. Τις  ενημέρωσαν σχετικά με τα οφέλη και τις δυνατότητες που προσφέρει η συλλογική παραγωγή ενέργειας, καθώς και τις τεχνολογικές επιλογές που είναι διαθέσιμες. 

 Το ραντεβού στη περιοχή της Μεσσηνίας ανανεώθηκε για τις 19 και 20 Ιανουαρίου 2024 όπου θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα εργαστήριο - εκπαίδευση σε σχέση με τις Ενεργειακές Κοινότητες, το οποίο θα προετοιμάσει τις γυναίκες της περιοχής για τα επόμενα βήματα. Η Δράση υποστηρίζεται από το ‘Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Το αντίστοιχο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου με την Υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας της Γερμανίας και την πρωτοβουλία EUKI.

 «Σε διάστημα 5 ημερών αλληλοεπιδράσαμε με περισσότερες από 160 γυναίκες. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε για δράσεις ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή τους μέσα από τον ενεργειακό τομέα. Επίσης συζητήθηκε ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες σε πρωτοβουλίες όπως οι Ενεργειακές Κοινότητες», δήλωσε η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ και της WEnCoop κα Τσαλταμπάση Λίνα.

«Μέσα από τη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, αλλά και την επιτόπια επίσκεψη μας στην περιοχή, αντιληφθήκαμε πως η δράση ενός Ιδρύματος μπορεί πραγματικά να αλλάξει την Αναπτυξιακή Πορεία μιας περιοχής», δήλωσε η Διευθύντρια του ΣΕΓΕ κα Ιωαννίδου Νάσια.

Ως ΣΕΓΕ ευχαριστούμε θερμά όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στις επισκέψεις και εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι αυτή η πρωτοβουλία θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον ενεργειακού μέλλοντος με τις γυναίκες παρούσες και ενεργές. 

 Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας του ΣΕΓΕ για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στον τομέα της ενέργειας και την προώθηση της βιωσιμότητας σε τοπικό επίπεδο. 

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος για τις ενεργειακές μας κοινότητες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Γκάνη Κατερίνα στο 231022440 ή μέσω email στο members@sege.gr