Έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την ένδεια στην αστική κινητικότητα (urban mobility poverty) στους δήμους Παλλήνης, Χανίων και Πλατανιά / Συμμετοχή εως 7/2/2021

03 02 2021 | 09:31

Παρακαλούμε συμπληρώστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο, επιλέγοντας την απάντηση που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα.

Η έρευνα απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στους κατοίκους των δήμων Παλλήνης, Χανίων και Πλατανιά, και αποσκοπεί στη μελέτη των μέσων μετακίνησης που επιλέγουν οι πολίτες και τις τάσεις αναφορικά με τις δημόσιες μεταφορές (λεωφορεία, ταξί, μετρό, προαστιακός, τραμ) ως τρόπους μετακίνησης. Διενεργείται από το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο του Mεταπτυχιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ».

Στόχος της έρευνας είναι να απεικονίσουμε τις επιλογές των πολιτών στις καθημερινές μετακινήσεις και το πως αυτές συνδέονται με οικονομικά και πολιτισμικά κριτήρια. Η ένδεια στην αστική κινητικότητα περιλαμβάνει τη διερεύνηση της προσβασιμότητας του πολίτη (οικονομικής και υπηρεσιών/εξοπλισμού) στα μέσα μεταφοράς, το χρόνο που δαπανά για να έχει πρόσβαση στις σχετικές υπηρεσίες μετακίνησης, και το επίπεδο επίδρασης στην κοινωνική ζωή και το εισόδημά του. Σκοπός είναι η ανάδειξη μιας συγκριτικής εικόνας των διαφορετικών προκλήσεων που σχετίζονται με τη μεταφορική ένδεια, αλλά και η διαμόρφωση προτάσεων για βιώσιμες λύσεις σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αν είστε δημότης της Παλλήνης, στο email: ntrampoulis@isc.tuc.gr ,
και για τους δήμους Χανίων και Πλατανιά, αντίστοιχα στο email:
atsigarou@isc.tuc.gr .

Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και ανώνυμη. Δεν θα ζητηθούν, επεξεργαστούν ή αποθηκευτούν προσωπικά σας στοιχεία. Δεν καταγράφεται κανένα στοιχείο που σας προσδιορίζει, εκτός από στοιχεία που πιθανά θα θέσετε εσείς στη διάθεσή μας στις ανοικτές ερωτήσεις που αφορούν σχόλια και προτάσεις σας. Σε κάθε περίπτωση, οι απαντήσεις σας θα παραμείνουν εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την επεξεργασία και την εξαγωγή συγκεντρωτικών συμπερασμάτων για καθαρά ερευνητικούς στόχους, χωρίς να κοινοποιηθούν σε τρίτους, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).


Ο εκτιμώμενος χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι 5-6 λεπτά.
Για τη συμμετοχή σας πατήστε ΕΠΟΜΕΝΟ (ΝΕΧΤ), δίνοντας έτσι τη συγκατάθεση σας για τη στατιστική επεξεργασία των απαντήσεων σας.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ!

 

*Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο ΕΔΩ

 

 

 

3 Φεβρουαρίου 2021