Φοιτητές, φοιτήτριες και ο Δήμαρχος Τρικκαίων μάζεψαν σκουπίδια που άλλοι πολίτες άφησαν σε δημόσιους χώρους.

21 05 2020 | 07:41

Η είδηση είναι απλή: Φοιτητές και φοιτήτριες της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων κάθε Δευτέρα μαζεύουν σκουπίδια από διάφορα σημεία της πόλης. Μόνοι τους, χωρίς κανείς να τους το πει ή να το ζητήσει. Αισθανόμενοι/ες και συναισθανόμενοι/ες την ανάγκη, η ανθρώπινη παρουσία να βελτιώνει την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου, τα σκουπίδια μαζεύονται όταν άλλοι τρικαλινοί/ες τα αφήνουν οπουδήποτε. Κυρίως, μετά τις συναντήσεις και συγκεντρώσεις τους τα βράδια σε πλατείες ή στις όχθες του Ληθαίου, στο Τζαμί, στο Μουσείο Τσιτσάνη, καθώς δεν λειτουργούν τα μπαρ και οι καφετέριες.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου έμαθε για τη σημαντική αυτή κίνηση των νέων και το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαΐου 2020 πήγε μαζί τους μια βόλτα. Όχι για να τους φωτογραφίσει - έγινε κι αυτό, αλλά ήταν το δευτερεύον. Αλλά για να μαζέψει μαζί τους σκουπίδια. Τριάντα σακούλες ήταν το αποτέλεσμα αυτής της εθελοντικής και άκρως ουσιαστικής «εκστρατείας» και ο Δήμαρχος Τρικκαίων με ένα κείμενό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, περιέγραψε το τι σημαίνει ευθύνη, όχι μόνο ατομική, αλλά και του ίδιου του Δήμου:

«Τι να πω για αυτά τα παιδιά… Την προηγούμενη εβδομάδα έμαθα πως μία ομάδα φοιτητών της ΣΕΦΑΑ, κάθε Δευτέρα, βγαίνει και μαζεύει σκουπίδια από διάφορα σημεία της πόλης. Σήμερα πήγα μαζί τους βόλτα στο ποτάμι. Μαζέψαμε πάνω από 30 σακούλες, που κάποιοι άλλοι, συνομήλικοι τους, συνομήλικοι μου, «ξέχασαν» αυτό το διάστημα εκεί γύρω. Ένιωσα άσχημα γιατί πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο με τις υπηρεσίες του Δήμου στο επίπεδο αυτό (έστω κι αν οι δημότες μου οφείλουν να κρατάνε τους δημόσιους χώρους καθαρούς), ένιωσα όμως υπέροχα παράλληλα, που υπάρχουν τέτοια φοβερά παιδιά! Το απόγευμα έκλεισε με… κερασμένο παγωτό!».

φ

 

δ

 

 

δ

 

δ

 

δ

 

δ

 

φ

 

*Θανάσης Μιχαλάκης

 

 

 

20 Μαϊου 2020

Δήμος Τρικκαίων