Φύτευση ελαιοδένδρων από το Σύλλογο "Λιναριά" Σκύρου για την Πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ

09 04 2022 | 06:01

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”, ο Σύλλογος «Λιναριά» Σκύρου ολοκλήρωσε τη φύτευση 100 ελαιόδενδρων από τη χορηγία της Hellenic Plants στις 2 Απριλίου 2022 στην περιοχή των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) ("Βιολογικού") Λιναριάς.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Συλλόγου και του KΕΠΑ – UNAI Hub SDG7, ο Σύλλογος «Λιναριά» Σκύρου αναλαμβάνει την φροντίδα των δένδρων για περίοδο πέντε ετών και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις, τα επόμενα έτη, ως συμβολή στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

Από την πλευρά του, το ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7 αναλαμβάνει την κοινοποίηση της δενδροφύτευσης στους συνεργαζόμενους Δήμους και φορείς, στη ΚΕΔΕ, στα ελληνικά ΜΜΕ και μέσω του UNAI στα αντίστοιχα ΜΜΕ του ΟΗΕ.

Τα δύο μέρη συμφωνούν στην προώθηση της συνεργασίας με σκοπό την συγκρότηση Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative ICI) στο πλαίσιο των αντίστοιχων δραστηριοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου – ΟΣΕΠ (Black Sea Economic Cooperation Organization BSEC).

Φύτευση ελαιοδένδρων από το Σύλλογο "Λιναριά" Σκύρου για την Πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ

Τέλος υπενθυμίζεται η δυνατότητα δωρεάν παροχής προς Δήμους τουλάχιστον 100 δένδρων, μέχρις της εξαντλήσεως της υφιστάμενης χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο», καθώς και της παροχής αντίστοιχου αριθμού δωρεάν ελαιόδενδρων, που έχουν διατεθεί από το φυτώριο «Hellenic Plants» (https://www.hellenic-plants.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο pkonidar@uoa.gr.

Φύτευση ελαιοδένδρων από το Σύλλογο "Λιναριά" Σκύρου για την Πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ