Η Εφαρμογή Lifestyle Test είναι εδώ!

16 11 2023 | 16:05Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

ΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15/11/2023 στις 08:00

Βρες πόσο επιβαρύνεις το περιβάλλον και Δράσε!

Η διαδικτυακή εφαρμογή Lifestyle Test είναι και επίσημα εδώ!

Σήμερα, η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά σας παρουσιάζουν την νέα, καινοτόμα διαδικτυακή εφαρμογή Lifestyle Test, ένα εργαλείο που ενημερώνει τους καταναλωτές πόσο διοξείδιο του άνθρακα παράγουν, και, ταυτόχρονα τους προτείνει τρόπους για να το μειώσουν, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον. 

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει την αύξηση της θερμοκρασίας, φυσικές καταστροφές και την εξάντληση των φυσικών πόρων, είναι κρίσιμο να αναλάβουμε δράση για το περιβάλλον και ξέρουμε, ότι υπάρχει τέτοια διάθεση. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να διευκολυνθούν τα άτομα  προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για αυτό τον λόγο, δημιουργήσαμε το Lifestyle Test το οποίο προσφέρει την δυνατότητα στους χρήστες να μετρήσουν το ατομικό τους αποτύπωμα άνθρακα,  κάνοντας γρήγορα και εύκολα ένα τεστ. Στη συνέχεια, και αναλόγως του αποτελέσματος,  τους προτείνει δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωσή του. Έπειτα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό πλάνο, επιλέγοντας κάποιες από τις προτεινόμενες δράσεις,  προωθώντας έναν πιο αειφόρο τρόπο ζωής.

Η διαδικτυακή εφαρμογή Lifestyle Test δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος PS Lifestyle και είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμη σε 8 διαφορετικές γλώσσες.

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

 

 

cover photo:colourbox.com