Με καθυστέρηση 1,5 ώρας οι αιτήσεις για «μικρά» φ/β στην Πελοπόννησο - Διάθεση των 86 Μεγαβάτ σε 30 λεπτά

Τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε στη λειτουργία της πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ, κατά την έναρξη της διαδικασία υποδοχής αιτήσεων για «μικρά» φ/β στην Πελοπόννησο. Έτσι, η πλατφόρμα δεν άνοιξε στις 11:00 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο, με τον Διαχειριστή να ανακοινώνει λίγο αργότερα ότι κατάθεση των αιτημάτων θα ξεκινούσε στις 12:30, όπως κι έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο. Ως συνέπεια, μέσα σε μισή ώρα είχε δεσμευθεί το σύνολο του ηλεκτρικού «χώρου» που επρόκειτο να διατεθεί στην Πελοπόννησο για συστήματα μικρής ισχύος.

Όπως είναι γνωστό, στην Πελοπόννησο διατέθηκαν 86 Μεγαβάτ. Δημοσιογραφικές πληροφορίες τοποθετούν τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν σε πάνω από 600.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι είναι δεκάδες οι καταγγελίες που έχουν φτάσει ήδη στο energypress από υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες στο να καταχωρήσουν την αίτηση τους. Καταγγέλουν συγκεκριμένα ότι δεν λειτουργούσαν καποια πεδια με dropdown list, δεν λειτουργουσαν τα κουμπια του ανεβασματος και γενικά το συστημα τους πεταγε εξω και επρεπε να ξαναρχίσουν απο την αρχη την διαδικασια. Πολλοί μάλιστα προειδοποιούν ότι θα κινηθούν νομικα για την ακυρωση της διαδικασιας.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, με την υποδοχή αιτήσεων για την Κρήτη. Πρόκειται να διατεθεί ηλεκτρικός «χώρος» 140 Μεγαβάτ, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

1