Μεσογειακή διατροφή: η υπερδύναμή μας

14 04 2022 | 00:18

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,

Πόσο συχνά τρως κρέας; Ίσως νομίζεις ότι δεν είναι πολύ συχνά, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι στη χώρα μας καταναλώνουμε κατά μέσο όρο 1 με 2 μερίδες κόκκινο κρέας την ημέρα όταν δεν θα έπρεπε να ξεπερνάμε τις 1 με 2 την εβδομάδα. Και τι σημασία έχει αυτό; Έχει μεγάλη, καθώς αυξάνει το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, τους πόρους δηλαδή του πλανήτη μας που χρειάζεται να καταναλωθούν για να μπορούμε να ακολουθούμε αυτή τη διατροφή.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί, πως η διατροφή μας εκτοξεύει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και συμβάλλει στην απώλεια βιοποικιλότητας.

Λύση υπάρχει και βρίσκεται σε κάτι πολύ γνώριμο: τη Μεσογειακή διατροφή! Θυμάσαι αυτή την πυραμίδα τροφίμων που μας μάθαιναν στο σχολείο; Τοπικά και εποχικά είδη, περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, λιγότερο κρέας, ζάχαρη, έλαια και λίπη είναι μόνο μερικά από τα μυστικά της μεσογειακής διατροφής που θα μας βοηθήσουν να θυμηθούμε να τρεφόμαστε σωστά. Καθώς μια διατροφή φιλική για τον πλανήτη μας, σημαίνει και μια διατροφή υπέρ της υγείας μας. 

eat4change

Για να σε βοηθήσουμε να ακολουθήσεις τη Μεσογειακή διατροφή έχουμε ετοιμάσει για εσένα κάποιες πρακτικές συμβουλές για μια διατροφή φιλική προς τον πλανήτη μας καθώς και έναν οδηγό βιώσιμης διατροφής.

Επίσης στο #Eat4Change, θα βρεις 15 καταπληκτικές συνταγές βιώσιμης διατροφής για κάθε γούστο, όπως σουφλέ σοκολάτας με κόκκινα φρούτα, κανελόνια με σπανάκι και φέτα,  ψευδοκεφτέδες πράσου με φρέσκα μυρωδικά, ριζότο παντζαριού και πολλά άλλα.

Καλή σου όρεξη!