Νότιο ή Βόρειο Πόλο;🎄

06 12 2023 | 11:47Vicky Stavraka, WWF

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σε καλούμε να τα συνδέσεις με την προστασία ενός απειλούμενου ζώου, που ζει στους παγωμένους πόλους της γης και σε χρειάζεται για να επιβιώσει! Πως; Υιοθετώντας συμβολικά μια πολική αρκούδα ή έναν πιγκουίνο! 


Η μεγαλύτερη απειλή για τους πιγκουίνους και τις πολικές αρκούδες είναι η κλιματική αλλαγή, λόγω των μεταβολών που προκαλεί στο θαλάσσιο πάγο από τον οποίο εξαρτώνται. Και όπως βιώνουμε πλέον και εμείς, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού. Κατ’ επέκταση, τα τελευταία χρόνια οι πληθυσμοί των πιγκουίνων έχουν μειωθεί έως και 50% σε ορισμένα μέρη και αντίστοιχα οι πληθυσμοί της πολικής αρκούδας έχουν αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις και μειώσεις σε κάποιες περιοχές.


Η δράση μας για την προστασία των απειλούμενων αυτών ειδών είναι σφαιρική και καθοριστική για τη διατήρησή τους, και περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την παρακολούθηση των πληθυσμών τους, την μείωση των βιομηχανικών επιπτώσεων και την προστασία των οικοτόπων τους. Όλα αυτά όμως δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς τη δική σου συμβολή.