Ποια είναι η πραγματική ανάπτυξη?

06 08 2020 | 12:48

Πρόσφατα, επισκεφτήκαμε μοναδικά σημεία της Ηπείρου. Πήγαμε στο πανέμορφο Γεφύρι της Πλάκας, στην περιοχή Natura Μακρυγιάλι κοντά στην Ηγουμενίτσα και στο ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, για να τα αναδείξουμε, να τονίσουμε τι κινδυνεύει να χαθεί.Η επιλογή είναι ξεκάθαρη, και πρέπει να την κάνει και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης: προστατεύουμε τον φυσικό μας πλούτο και λέμε ΌΧΙ στις καταστροφικές εξορύξεις. Η υποβάθμιση των οικοσυστημάτων μας δεν είναι “ανάπτυξη”. Η πανδημία μας έδειξε ότι η υγεία του ανθρώπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία του περιβάλλοντος. Αν προστατέψουμε τη φύση, η φύση θα προστατέψει εμάς.

                                                                                                    Δες εδώ

Ποια είναι τελικά η πραγματική ανάπτυξη; Έργα που απλώς απορροφούν ευρωπαϊκά κονδύλια, χωρίς ιδιαίτερα οφέλη για την κοινωνία, ή έργα που εξετάζουν όλες τις επιλογές με γνώμονα το κοινό καλό, τη διαφάνεια και την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος; Διάβασε για την περίπτωση της Πειραϊκής.
Δες εδώ >>

Η προστασία της φύσης και των δασών μας πρέπει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, αφού η πανδημία έδειξε ότι το υγιές φυσικό περιβάλλον συνδέεται με την ανθρώπινη υγεία.Παρόλα αυτά, η πρόσφατη απόφαση για τους δασικούς χάρτες επιφέρεισημαντικό πλήγμα στην προστασία της δασικής γης.
Δες εδώ >>

 

 

6 Αυγουστου 2020

GREENPEACE