Το ρομπότ YuMi® της ABB αυτοματοποιεί τους ελέγχους σε ATM για πιο αξιόπιστες τραπεζικές συναλλαγές.

08 08 2019 | 11:09

Το YuMi®, το συνεργατικό ρομπότ διπλού βραχίονα της ΑΒΒ, εκτελεί εκατοντάδες ώρες δοκιμών και ελέγχων στο πλαίσιο των εργασιών για την ανάπτυξη λογισμικού για Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης (ATM), βελτιώνοντας έτσι την αξιοπιστία και την ποιότητα.

Το πρωτοποριακό βιομηχανικό ρομπότ της ABB, που μπορεί με απόλυτη ακρίβεια να εκτελεί τις πιο πολύπλοκες εργασίες και να εργάζεται με ασφάλεια μαζί με ανθρώπους στο εργοστάσιο του μέλλοντος, προσθέτει έναν νέο τίτλο εργασίας στο χαρτοφυλάκιό του, αυτόν του "Ελεγκτή Μηχανημάτων Αυτόματης Ανάληψης" (ATM tester).

Προκειμένου να επιβεβαιωθεί η προστασία των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας, τα ΑΤΜ συνήθως λαμβάνουν ενημερώσεις λογισμικού ανά εξάμηνο. Ωστόσο, πριν από κάθε νέα ενημέρωση, τα μηχανήματα πρέπει να υποβληθούν σε διεξοδικές και επαναλαμβανόμενες δοκιμές, ώστε να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τις αυστηρές προδιαγραφές αξιοπιστίας, χρηστικότητας και ασφάλειας που ισχύουν τοπικά αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιούνταν έως τώρα χειροκίνητα, απαιτώντας από κάποιους ανθρώπους να ξοδεύουν εκατοντάδες ώρες μπροστά από τα ΑΤΜs, με υπαρκτό τον μεγάλο κίνδυνο ανθρώπινου σφάλματος.

i

Με το YuMi® όμως, η ταχύτητα και η αξιοπιστία των δοκιμών του ATM λογισμικού αυξάνονται σημαντικά. Η εταιρεία Abrantix AG, προμηθεύτρια λογισμικού πληρωμών με έδρα την Ελβετία, ανέθεσε σε ένα ρομπότ ABB YuMi® να αυτοματοποιήσει τους ελέγχους στα ATMs της Diebold Nixdorf. Το λογισμικό περιβάλλοντος δοκιμής της Abrantix καθοδηγεί το YuMi® πώς να δοκιμάζει κοινές λειτουργίες των ATMs, όπως η εισαγωγή της κάρτας και του κωδικού PIN, η ανάληψη και η κατάθεση χρημάτων, ακριβώς όπως θα έκανε ένας άνθρωπος.

Το πρωτότυπο YuMi® για έλεγχο λογισμικού ATM, που αναπτύχθηκε στην έδρα της Abrantix στη Ζυρίχη της Ελβετίας, φέρνει την επανάσταση στους ελέγχους λογισμικών για ATMs. Το YuMi® εκτελεί τόσο εξαντλητικές δοκιμές, ώστε έχει προγραμματιστεί να κάνει εσκεμμένα ανθρώπινα σφάλματα, όπως π.χ. η εισαγωγή χαρτονομισμάτων που είναι πιασμένα με συνδετήρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το λογισμικό μπορεί να αντιμετωπίσει μια σειρά ανάλογων ζητημάτων.

"Μέχρι πρότινος, οι κύκλοι δοκιμών θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο και ακόμη και ρίσκο κατά την κρίσιμη διαδικασία μιας νέας έκδοσης λογισμικού. Με τη νέα λύση που προσφέρει το YuMi®, όλα αυτά είναι υπό έλεγχο και οι εργαζόμενοί μας μπορούν πλέον να επικεντρωθούν στη βελτίωση των διαδικασιών, στην αντιμετώπιση προβλημάτων ή ακόμη και στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών του λογισμικού, την ώρα που το YuMi® δοκιμάζει τα ΑΤΜs", δήλωσε ο CEO της Abrantix, Daniel Eckstein.

u

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι προγραμματιστές αναπτύσσουν νέες λειτουργίες του ΑΤΜ λογισμικού, οι οποίες στη συνέχεια δοκιμάζονται αυτόματα από το ρομπότ YuMi® κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα αποτελέσματα των δοκιμών ελέγχονται την επόμενη ημέρα, διαδικασία η οποία δίνει χρόνο για τη δοκιμή πιο σημαντικών εργασιών.

Ο Marc-Andre Zingg, ABB Robotics Business Line Manager στην Ελβετία, δήλωσε: "Το σύστημα ελέγχου ATMs που αναπτύχθηκε από την Abrantix, είναι ακριβώς το είδος της λεπτομερούς συνεργατικής διαδικασίας για την οποία έχει σχεδιαστεί το YuMi®. Με το YuMi®, η Abrantix είναι σίγουρη όχι μόνο ότι το ρομπότ συνεργάζεται με ασφάλεια με τους εργαζόμενους της εταιρείας, αλλά επίσης ότι οι εξειδικευμένοι προγραμματιστές της έχουν πλέον περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν σε άλλες, σημαντικές εργασίες, ενώ το YuMi® εκτελεί επαναλαμβανόμενα όλες αυτές τις σημαντικές δοκιμές όλο το 24ωρο. "

Το YuMi® αλλάζει τα δεδομένα στο θέμα των δοκιμών λογισμικού ΑΤΜ και αυτό αποτελεί μόνο μία επίδειξη των δυνατοτήτων που έχει η οικογένεια των συνεργατικών ρομπότ της ABB. Το YuMi® σχεδιάστηκε αρχικά για εργασίες συναρμολόγησης μικρών τεμαχίων. Ονομάζεται συνεργατικό ρομπότ - "cobot" εν συντομία - επειδή επιτρέπει στους κατασκευαστές να σχεδιάζουν ευέλικτες διαδικασίες παραγωγής που απαιτούνται στις σημερινές αγορές. Η ακούραστη ικανότητα του YuMi® να αντιμετωπίζει συγκεκριμένες και επαναλαμβανόμενες λειτουργίες - σε εργασίες που συχνά είναι βρώμικες, ανιαρές και επικίνδυνες - απαλλάσσει τους ανθρώπινους εργαζόμενους να επικεντρωθούν σε πιο ουσιαστικά, εξειδικευμένα και ευφυή καθήκοντα.

Εκτός βιομηχανικού περιβάλλοντος, το YuMi® έχει αποδείξει την ευελιξία του με την επίλυση του κύβου του Rubik και την κατασκευή σούσι. Έχει επίσης διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα κατά τη διάρκειαπαράστασης το 2017 στην Πίζα της Ιταλίας, μαζί με τον διάσημο τενόρο Andrea Bocelli.

 

 

 

5 Αυγούστου 2019

ABB