Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Συμφωνία για μείωση 55% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

13 12 2020 | 06:27

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σήμερα Παρασκευή σε συμφωνία για έναν πιο φιλόδοξο στόχο μείωσης των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυτή τη δεκαετία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, έπειτα από ολονύκτιες συνομιλίες σχετικά με τον στόχο αυτό κατά τη σύνοδο κορυφής της οποίας προήδρευσε.

«Η Ευρώπη είναι ο ηγέτης στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Αποφασίσαμε να μειώσουμε τις εκπομπές μας αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% μέχρι το 2030», έγραψε ο Μισέλ στο Twitter.

Ο στόχος αυτός θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόχο τους Ε.Ε. για μείωση των εκπομπών κατά 40% μέχρι το 2030, από τα επίπεδα του 1990.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της, μέσω του Twitter, για την υιοθέτηση «μιας φιλόδοξης πρότασης για έναν νέο κλιματικό στόχο.

Η συμφωνία εμποδιζόταν επί ώρες από την Πολωνία, η οποία ήθελε να επιτύχει εγγυήσεις για να λάβει οικονομικές αρωγές σε αντάλλαγμα για να κάνει «πράσινη» την οικονομία της.

 

 

 

11 Δεκεμβρίου 2020

energypress