Νερό για αγελάδες στις Άλπεις με ελικόπτερα Super Puma λόγω καύσωνα και ξηρασίας στην Ελβετία

09 08 2018 | 10:15

Το παρατεταμένο κύμα καύσωνα στην Ευρώπη και η χειρότερη ξηρασία της Ελβετίας εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ανάγκασαν την ελβετική κυβέρνηση να μεταφέρει νερό σε αγελάδες σε απομακρυσμένους βοσκότοπους στα βουνά Jura και στους πρόποδες των Άλπεων.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε στρατιωτικά ελικόπτερα Super Puma για να μεταφέρει μεγάλα δοχεία νερού στα βοοειδή σε ορεινούς βοσκότοπους στο καντόνι του Vaud στη δυτική Ελβετία.

Περίπου 40.000 βοοειδή βόσκουν στην περιοχή και ορισμένοι αγρότες μπόρεσαν να πάρουν νερό από φορτηγά υδροφόρες.

Ωστόσο, αγροκτήματα σε απομακρυσμένες περιοχές βοηθήθηκαν από τις αερομεταφορές του στρατού, δήλωσαν υπεύθυνοι της κυβέρνησης.


Ένας αγρότης είπε ότι η κυβέρνηση έχει μεταφέρει νερό σε βοοειδή σε ελβετικούς βοσκότοπους σε μεγάλο υψόμετρο και στο παρελθόν, αλλά ποτέ στην έκταση που χρειαζόταν αυτό το καλοκαίρι.

 Ένας υπάλληλος της περιοχής Vaud δήλωσε ότι η Ελβετία περνάει τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας από το 1921.


Το κύμα καύσωνα αυτού του καλοκαιριού, το οποίο οδήγησε τις θερμοκρασίες στη Νότια Ευρώπη στους 115 βαθμούς F, έχει κάψει χωράφια και κατέστρεψε καλλιέργειες σε όλη την Ευρώπη. Κατά μήκος των ελβετικών τμημάτων του ποταμού Ρήνου, χιλιάδες ψάρια πέθαναν τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του νερού και των χαμηλών συγκεντρώσεων οξυγόνου στο νερό.

 

8 Αυγούστου 2018

 

Πηγή Yale Envrionment