Βρετανία: Η βιομηχανία κατασκευών καλεί σε επενδύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων με στόχο μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030

02 04 2018 | 18:00

Περισσότερες από 50 επιχειρήσεις στην Βρετανία κάλεσαν την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει πολύ αυστηρότερους στόχους ενεργειακής αποδοτικότητας για να βοηθήσει στην μείωση των εκπομπών αερίων του διοξειδίου του άνθρακα, και να προκαλέσει επενδύσεις.

“Τα νέα στάνταρ των κτιρίων θα πρέπει γίνουν πιο αυστηρά, δίχως περαιτέρω καθυστέρηση”, όπως αναφέρει η σχετική επιστολή προς την κυβέρνηση, ενώ σημειώνει ότι ο κατασκευαστικός τομέας “είναι σε ετοιμότητα να πετύχει τολμηρούς στόχους ενεργειακής απόδοσης και να δώσει λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα”.

Η επιστολή υπογράφεται από μια ευρείας κλίμακας ομάδας επενδυτών, κατασκευαστών ακινήτων και βιομηχάνων, συμπεριλαμβανομένων των διευθυνόντων συμβούλων και επικεφαλής των Marks & Spenser, The Berkley Group, The Crown Estate, BAM Nuttall, του αεροδρομίου Heathrow. Παραλήπτες ήταν οι υπουργοί Creg Clark και Sajid Javid, υπεύθυνοι για την επίβλεψη πολιτικών που αφορούν τα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ενεργειακά θέματα.

Το γκρουπ σημειώνει ότι τα κτίρια του Ηνωμένου Βασιλείου συμβάλλουν κατά 30% στο σύνολο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος μπορεί να βοηθήσει να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

“Έχουμε ακούσει πολλά από την κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό σχετικά με την περιβαλλοντική ατζέντα, με μερικές εντυπωσιακές δεσμεύσεις στα πλαίσια της Στρατηγικής για την Πράσινη Ανάπτυξη και του 25ετές περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Είναι ώρα για την κυβέρνηση να δράσει με την στήριξη της βιομηχανίας και να θέσει την πολιτική στο τραπέζι με σκοπό να μετατρέψει τις προθέσεις για χαμηλές εκπομπές αερίων του διοξειδίου του άνθρακα σε πραγματικότητα,” σημείωσε χαρακτηριστικά η Julie Hirigoyen, εκτελεστική διευθύντρια του βρετανικού συμβουλίου για Πράσινα Κτίρια.

 

Πηγή: (ClimateAction)