Διπλασιάζει την ισχύ του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στην Πολωνία η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – Προωθεί 4 νέα αιολικά πάρκα

Με 4 νέα αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 90MW, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θέλει να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της στην αναδυόμενη αγορά ΑΠΕ της Πολωνίας.

Τα 4 αιολικά πάρκα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο αδειοδότησης.

 

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία λειτουργεί ήδη 8 αιολικά πάρκα στην Πολωνία, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των οποίων ανέρχεται σε 102MW.

Με τα 4 νέα πάρκα, το συνολικό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ που θα διατηρεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Πολωνία σχεδόν θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, στην κατεύθυνση υλοποίησης της στρατηγικής επέκτασης της δραστηριότητας της εταιρείας στην παραγωγή καθαρής ενέργειας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού.

Εξάλλου, όπως έγραψε πρόσφατα το energypress, τα περιθώρια ανάπτυξης των ΑΠΕ στην Πολωνία είναι σημαντικά, γεγονός που έχει ήδη διαβλέψει η εκεί ελληνική πρεσβεία αλλά και ενεργειακές εταιρείες, που ήδη διερευνούν τα περιθώρια διείσδυσής τους στην πολωνική αγορά.

Με τα 8 υπάρχοντα και τα 4 νέα αιολικά πάρκα, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή φιλοδοξεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα.

 

 

1