Η συμμετοχή των ορυκτών καυσίμων του Ηνωμένου Βασιλείου στην ηλεκτροπαραγωγή σε σταθερή πτωτική τροχιά.

25 10 2018 | 05:30

Μια νέα έκθεση από την EnAppSys διαπίστωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χτύπησε ρεκόρ στη χαμηλή συνεισφορά των ορυκτών καυσίμων στη συνολική παραγωγή ενέργειας κατά τους μήνες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Η σύνοψη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας κατέδειξε ότι το μερίδιο από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων μειώθηκε στο 41% ​​τους τελευταίους τρεις μήνες, το χαμηλότερο που έχει σημειωθεί ποτέ.

Πρόκειται για σημαντική μετατόπιση για τη Μεγάλη Βρετανία, όπου το τρίτο τρίμηνο του 2010 η συνολική ισχύς των ορυκτών καυσίμων ήταν 74% και το τρίτο τρίμηνο του 2014 ήταν 57%.

Όχι μόνο η παραγωγή ορυκτών καυσίμων μειώθηκε κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει αυξηθεί από το 2010.

Το τρίτο τρίμηνο του 2010, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγαν μόνο 5.5 TWh ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτός ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία οκτώ χρόνια και τώρα φτάνει τις 18,2 TWh παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Paul Verrill, διευθυντής της EnAppSys, δήλωσε: «Με τον άνθρακα να μην παίζει μεγάλο ρόλο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας, οι αυξήσεις των τιμών του άνθρακα δεν έχουν μεγάλη επίπτωση στα έργα ορυκτών καυσίμων, εκτός από το ότι αυξάνεται το κόστος παραγωγής. Αυτό καθιστά αυτά τα συστήματα λιγότερο ευνοϊκά σε σχέση με άλλα έργα με χαμηλό κόστος, όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα πυρηνικά. Τα έργα αυτά αναμένεται να δουν σημαντική ώθηση στο εγγύς μέλλον.»

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης ότι το φυσικό αέριο παραμένει το πρώτο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με το 38,1% να προέρχεται από μονάδες παραγωγής φυσικού αερίου κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

 

 

11 Οκτωβρίου 2018

Της Rachel Cooper

Πηγή: Climate Action