Ανοιχτή μέρα περμακουλτούρας στο χωράφι της Νέας Γουινέας, την Κυριακή.

23 11 2018 | 10:33

Με μία ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση γιορτάζει η «Nέα Γουινέα» τη συμπλήρωση του δεύτερου κύκλου μαθημάτων για την περμακουλτούρα στο αγρόκτημά της στη Νέα Μάκρη την ερχόμενη Κυριακή.

Από τις 10:30 π.μ. μέχρι 5:30 μ.μ. θα δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσετε εργαστήρια, ενημερωτικές συζητήσεις, δραστηριότητες για παιδιά και ζωντανή μουσική. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα λειτουργεί στο χώρο βιολογικό κυλικείο με ζεστό κρασί, ροφήματα από βότανα και σούπες.

Το αγρόκτημα της «Νέας Γουινέας» έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της περμακουλτούρας και αποτελεί ένα πεδίο εφαρμογών και πειραματισμού για την μελέτη, την εξέλιξη και την προσαρμογή διαφορετικών τεχνικών σε μεσογειακό κλίμα.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του εγχειρήματος, «ο σχεδιασμός περιλαμβάνει διαφορετικά συστήματα πολυκαλλιέργειας, συστήματα συλλογής και διαχείρισης νερού, ζωντανούς προστατευτικούς φράχτες, συστήματα κομποστοποίησης και διαχείρισης υγρών αποβλήτων και υποδομές για την υποστήριξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Το αγρόκτημα παράγει τροφή, βότανα και ξυλεία για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ανθρώπων που εμπλέκονται στην καλλιέργεια του και παράλληλα τροφοδοτεί την κουζίνα της Νέας Γουινέας κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων».

 

22 Νοεμβρίου 2018

Πηγή: enallaktikos