Επίσημη έκθεση: η κλιματική αλλαγή καταστρέφει την οικονομία των ΗΠΑ.

28 11 2018 | 06:54

Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να προκαλέσει αυξανόμενες απώλειες και να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ σε αυτόν τον αιώνα, σύμφωνα με επίσημη έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από το Αμερικανικό Πρόγραμμα Έρευνας για τις Παγκόσμιες Μεταβολές (USCGRP), επιβεβαίωσε ότι η ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της χώρας είναι όλο και πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο του 2017 ότι θα παραιτηθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, εκτός εάν οι όροι του διεθνούς συμφώνου γίνουν πιο «ευνοϊκοί» για αυτές.

Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια θα μπορούσαν να κοστίσουν 13 δισ. Δολάρια ΗΠΑ

Η πιο πρόσφατη καταστροφή προήλθε από την τεράστια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, με 87 νεκρούς, και πάνω από 500 αγνοούμενους.

Ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch δήλωσε ότι οι απώλειες από τις πυρκαγιές μπορεί να βλάψουν τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ κάποιο ειδικοί εκτιμούν ότι η καταστροφή θα μπορούσε να κοστίσει στους ασφαλιστές μεταξύ 9 και 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αγροτικά προϊόντα έχουν καταστραφεί

Η νέα έκθεση είναι η πιο πρόσφατη και πιο λεπτομερής επιβεβαίωση ότι οι άνθρωποι ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή, και ότι οι Αμερικανοί ήδη υποφέρουν από τις επιπτώσεις της.

Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες, η υπερβολική ζέστη, η ξηρασία, οι πυρκαγιές στις ορεινές περιοχές και οι βαριές βροχοπτώσεις αναμένεται να επιδεινώσουν όλο και περισσότερο την ποιότητα και την ποσότητα των καλλιεργειών των ΗΠΑ, την υγεία των ζώων, τη σταθερότητα των τιμών και τα αγροτικά μέσα διαβίωσης.

Μεταξύ αυτών των καταστροφών συμπεριλαμβάνονται και οι πλημμύρες που αναμένεται να πλήξουν τις υποδομές στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας, και η ξηρασία που απειλεί τη διάνοιξη πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτροπαραγωγής που βασίζονται σε επιφανειακά ύδατα για ψύξη.

 

24 Νοεμβρίου 2018

Πηγή: CGTN