Ο ΣΠΕΦ χορηγός και το 2019 του «Πυρφόρου» της ερευνητικής ομάδας «Προμηθέας» του ΕΜΠ για την ηλεκτροκίνηση.

25 06 2019 | 08:29

Ο ΣΠΕΦ χορηγός και το 2019 στην ερευνητική ομάδα «Προμηθέας» του ΕΜΠ για την ηλεκτροκίνηση

Σε χορηγία και το 2019 προς το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) προχώρησε ο ΣΠΕΦ σε συνέχεια πρόσκλησης και απόφασης του ΔΣ. 

Στο ΕΠΙΣΕΥ εκτελείται ερευνητικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Shell Eco Marathon 2019» με αντικείμενο την ανάπτυξη τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, στα πλαίσια του οποίου κατασκευάζεται ένα όχημα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης βασισμένο σε σύστημα ηλεκτρικής κίνησης που τροφοδοτείται από συσσωρευτές με την επωνυμία «Πυρφόρος» από την Ερευνητική Ομάδα «Προμηθέας» του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για να διαγωνισθεί στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο οικονομίας καυσίμου (ShellEco Marathon 2019), ο οποίος θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2019 στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.    

 

Η ομάδα Προμηθέας είναι μία ερευνητική ομάδα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η ομάδα στελεχώνεται κυρίως από προπτυχιακούς φοιτητές καθώς και υποψήφιους διδάκτορες της ΣΗΜΜΥ. Τα μέλη της ομάδας είναι επιφορτισμένα με τη μελέτη, τη σχεδίαση και την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής απόδοσης.

Όλα τα οχήματά μας είναι εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από την ομάδα μας.

Ο “Πυρφόρος ΙΙ” είναι το πιο πρόσφατο οχημά μας, με σασί από αλουμίνιο ειδικού χαμηλού βάρους, κέλυφος από υαλονήματα και σύστημα κίνησης ειδικά σχεδιασμένο από εμάς για μέγιστη απόδοση στα πλαίσια των αναγκών του αγώνα. Ενδεικτικά μπορεί να καλύψει την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη με κόστος μικρότερο των 0.2€.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα Προμηθέας και την διοργάνωση Shell Eco Marathon στo link που ακολουθεί.  

http://prometheus.ntua.gr/wordpress/ 

 

1